Zal een dure SD-kaart de prestaties van de Nintendo Switch verbeteren?

Nintendo Switch op blauwe achtergrond

Of je nu een dockbare Nintendo Switch, de Lite Portable Switch of de verbeterde OLED Switch hebt, je hebt waarschijnlijk een geheugenkaart nodig. Het beperkte interne geheugen zal snel verdwijnen, zelfs als je voornamelijk fysieke versies speelt.

De echte vraag is of een dure geheugenkaart het waard is voor de extra prestatiewinst, of dat je je in plaats daarvan beter op capaciteit kunt concentreren.

De switch ondersteunt UHS-I-geheugenkaarten

Alle Nintendo Switch-modellen ondersteunen UHS-I (Ultra High Speed ​​Phase I) microSD-kaarten. De UHS-I-standaard heeft een theoretische maximale leessnelheid van 104 MB/s, hoewel eigen technologieën van SanDisk en Lexar verbeteringen hebben gezien in het bereik van 160-170 MB/s.

Nintendo specificeert minimale leessnelheden voor microSD UHS-I-kaarten tussen 60 en 95 MB/sec. Dit suggereert dat zelfs kaarten met een hogere leessnelheid met deze beperkingen te maken hebben. Zolang de kaart die je kiest de 60-95MB/sec kan halen die Nintendo aanhaalt, zou een “sneller” alternatief geen voordeel moeten bieden qua laadtijd of spelprestaties.

Een geheugenkaart toevoegen aan je Nintendo Switch

Kaarten aan de onderkant van deze schaal kunnen last hebben van iets langere laadtijden of prestatieproblemen, maar zolang ze binnen dit bereik vallen, voldoen ze aan de specificaties van Nintendo.

Nintendo stelt specifiek dat “hoe hoger de overdrachtssnelheid, hoe beter de game-ervaring op Nintendo Switch”, maar dit is alleen waar voor zover de leessnelheid van de microSD-kaart overeenkomt met de afspeelsnelheid. maximum van de console.

Welke geheugenkaarten ondersteunt de Switch?

Nintendo stelt dat de Switch compatibel is met microSD-kaarten (tot 2 GB), MicroSDHC-kaarten (tussen 4 GB en 32 GB) en microSDXC-kaarten (64 GB en hoger).

Het heeft geen zin om een ​​UHS-II of UHS-III microSD-kaart aan te schaffen, aangezien deze extra contactrijen hebben die hogere lees- en schrijfsnelheden mogelijk maken. De Switch heeft niet de bijbehorende contacten om deze snelheden te halen.

MicroSDXC SanDisk 512 GB UHS-I

Gelukkig is de prijs van UHS-I-kaarten met hoge capaciteit de afgelopen jaren aanzienlijk gedaald, en nu kun je kaarten van 256 GB of 512 GB kopen van ongeveer $ 35 voor het kleine uiteinde tot $ 75 voor het grotere uiteinde. Geheugenprijzen zijn onderhevig aan schommelingen, dus deze prijzen kunnen een beetje stijgen, afhankelijk van wanneer u koopt.

Koop een merk dat u vertrouwt

Een van de belangrijkste factoren bij het kopen van een geheugenkaart is de aanschaf van een kwaliteitsproduct van een merk dat u vertrouwt. Het oude gezegde “als het te mooi klinkt om waar te zijn” is de moeite waard om in gedachten te houden. Goedkope kaarten die de wereld beloven, zijn vaak niet het geld waard dat u bespaart als ze minder goed presteren.

Zoek naar merken als SanDisk, Kingston, Lexar, Samsung en PNY. Vermijd voor de hand liggende vervalsingen die proberen de branding van de meest herkenbare merken na te bootsen. Je krijgt waar je voor betaalt en het zal lang meegaan.

MicroSDXC PNY 256 GB PRO

Hetzelfde geldt voor waar je je geheugenkaarten koopt. Er zijn tal van vervalsingen op veel online markten, dus ga naar een winkel die u vertrouwt. Je kunt je kaartsnelheid testen met gratis tools zoals CrystalDiskMark (Windows) of Blackmagic Disk Speed ​​Test (Mac) om er zeker van te zijn dat je de prestaties krijgt waarvoor je hebt betaald.

Zijn de cartridges of het interne geheugen sneller?

Volgens tests uitgevoerd door Digital Foundry hebben fysieke cartridges (gamekaarten) de langzaamste leestijden van allemaal, terwijl het interne flashgeheugen van de console de snelste laadtijden biedt.

Games die op microSD-kaarten waren opgeslagen, waren iets sneller te laden in vergelijking met een fysieke cartridge (meestal minder dan een seconde als je snel door THE Legend of Zelda: Breath of nature ging), maar liepen nog steeds enkele seconden achter op de interne opslag in diezelfde game.

Een gamekaart in de Nintendo Switch plaatsen

Dit versterkt de theorie dat de Switch beperkt is tot een leessnelheid van ongeveer 100 MB / s in termen van verwijderbare media, omdat het onwaarschijnlijk is dat een microSD-kaart hogere leessnelheden kan bereiken dan flash-geheugen. intern.

Uiteindelijk is er geen enorm verschil tussen de drie media en het zou geen invloed moeten hebben op waar of hoe je besluit je games op te slaan.

Het overzetten van games tussen opslag is vervelend

Het is een goed idee om een ​​geheugenkaart te kopen zodra je je Switch-console hebt, omdat Nintendo het niet echt gemakkelijk maakt om games over te zetten tussen interne opslag en verwijderbare microSD-kaarten. De enige manier om dit te doen, is door de software te archiveren en opnieuw te downloaden naar de microSD-kaart.

Het kost tijd, bandbreedte en geduld. We raden u aan een microSD-kaart van het juiste formaat te kopen die bij uw spelgewoonten past. Als je veel games speelt en regelmatig tussen titels springt, is een grotere opslagpool nuttig. Voor casual gamers is een kaart van 128 GB of 256 GB waarschijnlijk voldoende voor de levensduur van de console.

Naast een beter scherm wordt de herziene OLED-switch geleverd met 64 GB interne opslag, het dubbele van het origineel en Switch Lite-modellen. Dit is nog steeds een schamele ruimte gezien de grootte van sommige games die 30 GB of meer bereiken, dus we raden zeker een geheugenkaart aan.

Nintendo Switch (OLED-model)

Nintendo Switch – OLED-model met witte Joy-Con

De nieuwste versie van de Nintendo Switch heeft een OLED-scherm met diepere zwarttinten voor een mooiere draagbare ervaring, en 64 GB intern geheugen (tot 32 GB op eerdere modellen).

Het al dan niet kopen van fysieke spelcassettes kan ook van invloed zijn op je beslissing. De meeste cartridgeversies zijn games met een groot budget die meestal groter zijn dan kleinere indie eShop-titels. Als je games zoals Mario odyssey of de laatste open wereld Zelda-titel gaat downloaden, heb je een grotere microSD-kaart nodig.

Het is vermeldenswaard dat opgeslagen gegevens anders worden verwerkt dan gamegegevens op de Switch, waardoor het overbrengen van opgeslagen gegevens tussen Switch-consoles relatief pijnloos is. U kunt Switch-screenshots en video’s ook via USB overbrengen om snel ruimte vrij te maken.

Besteed aan capaciteit, niet aan snelheid

Met UHS-I-geheugenkaarten van 256 GB en 512 GB die nu betaalbaarder dan ooit zijn, is het beter om geld uit te geven aan capaciteit in plaats van snelheid. Koop je een geheugenkaart die je op een later tijdstip wilt hergebruiken (zoals in een camera of smartphone), dan kan een snellere geheugenkaart later van pas komen.

Het is gemakkelijk om te onderschatten hoeveel opslagruimte je nodig hebt, dus leer hoe je wat ruimte op je Switch vrijmaakt, zodat je nieuwe games kunt blijven spelen.

0 Shares:
You May Also Like