Woorden op dezelfde regel houden in Microsoft Word

Standaard laat Word automatisch tekst op de volgende regel vallen wanneer er een spatie of koppelteken aan het einde van die regel staat. Maar wat als u die woorden met de spatie of het koppelteken op dezelfde regel wilt houden?

Met een kleine aanpassing aan de afstand of het invoegen van een handmatige pauze, kunt u het zeker laten gebeuren. Maar er is een andere manier. We laten u zien hoe u spaties en vaste koppeltekens gebruikt om woorden bij elkaar te houden in uw Microsoft Word-document.

Een vaste spatie invoegen

Vaste spatie in Microsoft Word wordt beschouwd als een symbool, een speciaal teken. U kunt dus gewoon de spatie tussen de woorden die u wilt behouden vervangen door een vaste spatie.

Plaats uw cursor waar u de vaste spatie wilt invoegen. Als u al een spatie heeft, kunt u deze eenvoudig selecteren door uw cursor erover te slepen.

Selecteer de spatie tussen woorden

Als alternatief kunt u de twee woorden samen met uw cursor ertussen plaatsen waar u maar wilt.

Voeg een spatie toe tussen woorden

Ga naar het tabblad Invoegen en klik op de vervolgkeuzepijl Symbool. Selecteer “Meer symbolen”.

Selecteer symbool, meer symbolen

Klik in het symboolvenster dat verschijnt op het tabblad Speciale tekens. Selecteer “Inbreaking Space” in de lijst, klik op “Invoegen” en klik vervolgens op “Sluiten”.

Kies een vaste spatie en voeg in

Je zou dan je tekst moeten zien aanpassen. De woorden aan weerszijden van de vaste spatie moeten samen op dezelfde regel staan.

Vaste spatie ingevoegd in Word

Een niet-afbrekend koppelteken invoegen

Het vaste koppelteken in Word werkt hetzelfde als de vaste spatie. Maar je zult dit karakter natuurlijk gebruiken om de geknipte woorden bij elkaar te houden.

Plaats uw cursor op de plaats waar u het vaste koppelteken wilt invoegen. Als je het koppelteken al hebt, kun je het eenvoudig selecteren door je cursor erover te slepen.

Selecteer het koppelteken tussen de woorden

Als alternatief kunt u de twee woorden samen met uw cursor ertussen plaatsen waar u het koppelteken wilt hebben.

Voeg een koppelteken toe tussen woorden

Ga naar het tabblad Invoegen, klik op de vervolgkeuzepijl Symbool en selecteer ‘Meer symbolen’.

Selecteer symbool, meer symbolen

Klik in het venster Symbool op het tabblad Speciale tekens. Selecteer “Ononderbroken koppelteken” in de lijst, klik op “Invoegen” en klik vervolgens op “Sluiten”.

Selecteer een vast koppelteken

U zou dan moeten zien dat uw tekst past bij het woord dat samen op dezelfde regel is gesneden.

Vast koppelteken ingevoegd in Word

Net als bij het houden van woorden op dezelfde regel, kunt u de regels van een alinea bij elkaar houden en voorkomen dat ze tussen pagina’s worden gesplitst. Bovendien kunt u weduwen- en verweesde regels in uw Word-documenten verwijderen!

0 Shares:
You May Also Like
Read More

Ze hebben tegen ons gelogen –

Disney / Review Geek Na een saaie derde aflevering, ging ik aflevering vier van Loki binnen, bang voor…