Wat is dropshipping en is het oplichterij?

Het internet heeft de manier waarop de detailhandel werkt radicaal veranderd dankzij bedrijven als Amazon en eBay. Als je op Instagram of Facebook zit, ben je waarschijnlijk ook advertenties tegengekomen voor waanzinnig goedkope boetiekproducten van bedrijven waar je nog nooit van hebt gehoord.

Deze merken bestaan ​​waarschijnlijk niet buiten een Shopify-winkel. Ze verkopen gewoon producten van slechte kwaliteit tegen goede prijzen. Welkom in de donkere wereld van dropshipping.

Dropshipping 101

Een handelaar die dropshipping gebruikt, is slechts een tussenpersoon. U plaatst een bestelling bij deze retailer, maar een ander bedrijf – een fabrikant, retailer of groothandel – stuurt het product naar u op. De handelaar neemt zijn deel en hoeft nooit met de inventaris om te gaan.

Dropshipping wordt vaak online een snel rijk-schema genoemd. Het enige dat u nodig hebt, is een website en wat sociale media, en u kunt producten vanuit uw online winkel aan mensen verkopen. U hoeft niets op voorraad te hebben of te produceren, omdat iemand anders het product zelf produceert, opslaat en verzendt.

Dropshipping is niet per se een slechte zaak – het kan (en wordt) gebruikt voor legitieme doeleinden. Maar veel bedrijven die het gebruiken, kopen vaak goederen van slechte kwaliteit. Nogmaals, dit is ook een veelvoorkomend kenmerk van snel rijk-schema’s.

Laten we zeggen dat een fabriek in China widgets verkoopt voor $ 3 per stuk. Een indiener kan een website en sociale-mediacampagnes maken die adverteren en deze geweldige widgets van hoge kwaliteit verkopen voor $ 15 per stuk. De afzender kan de widget zelf nooit afhandelen en heeft geen flauw idee van hun ware kwaliteit.

Elke keer dat een bestelling op de site aankomt, koopt de drop-shipper een widget van $ 3 en de fabrikant stuurt het product vervolgens naar de klant. De drop-shipper ontving $ 12 extra.

Alles wat glanst is geen goud

De meeste mensen komen dropshipping-verkopers tegen wanneer ze routinetaken uitvoeren, zoals browsen op sociale media zonder doelen. Tussen foto’s van baby’s en bewust gemaakte snacks zien ze een advertentie voor goedkope designer-kaliber technieken of kleding.

In tegenstelling tot de gemakkelijk leesbare advertenties die nep Ray-Bans aanbieden, beweert deze advertentie dat het product afkomstig is van een onafhankelijke winkel. Als je erop klikt, krijg je een professionele website te zien. Er kan zelfs een achtergrond of foto zijn van de ontwerpstudio waar het product is gemaakt. Het wordt ook geleverd met een SSL-certificaat om de legitimiteit verder te suggereren.

Dus je vult je creditcardgegevens in en wacht. En wacht. Uiteindelijk landt er een pakketje voor de deur, behalve dat het rechtstreeks uit China komt in plaats van uit een modehuis in Los Angeles.

Teleurstelling is snel verholpen als je je realiseert dat het product niet echt aan je verwachtingen voldoet. Het materiaal kan helemaal verkeerd zijn of het naaiwerk kan van slechte kwaliteit zijn. In plaats van iets dat eruit ziet alsof het rechtstreeks van de catwalk komt, heb je iets dat met goede wil uit een prullenbak gevist had kunnen worden.

Dit soort verhalen komen maar al te vaak voor in de wereld van dropshipping. Je zou zelfs kunnen zeggen dat het een onvermijdelijk onderdeel is van het businessmodel. Verkopers controleren zelden (of nooit) de kwaliteit van hun producten. Noch zij, noch hun klanten weten hoe het product er werkelijk uitziet.

Anatomie voor een dropshipping-operatie

Hoewel het wordt gekenmerkt als ‘s nachts diefstaloperaties die net zo snel verdwijnen als ze verschijnen, is de dropshipping-markt enorm. Analisten van Grand View Research schatten de omzet in 2018 op $ 102,2 miljard. Het toch al indrukwekkende cijfer zal naar verwachting oplopen tot $ 557,9 miljard in 2025.

Modeproducten zijn goed voor 30% van de omzet, terwijl voeding en persoonlijke verzorging (zoals Koreaanse cosmetica) nog eens 30% voor hun rekening nemen. De verkoop van elektrische producten is goed voor 22% en de rest is onderverdeeld in verschillende categorieën, waaronder speelgoed, meubels en huishoudelijke apparaten.

Dropshipping-websites zijn ontworpen om snel te starten en goedkoop in gebruik. Ze stelen of hergebruiken vaak afbeeldingen en tekst van websites van derden. Ze gebruiken ook bestaande platforms om snel nieuwe etalages te lanceren – Shopify is een bijzondere favoriet. De producten komen ook routinematig van AliExpress, dat vaak “China eBay” wordt genoemd.

Zodra een winkel is gevestigd, trekken ze klanten aan door agressief te adverteren op sociale media, waarbij vooral Facebook en Instagram de voorkeur hebben. Digitale reclame is een effectieve manier om op de markt te brengen in termen van vertoningen versus uitgegeven dollars, waardoor het ideaal is voor dit soort bedrijven.

Een van de redenen waarom dropshippingbedrijven zo productief zijn, is dat ze vaak bestaan ​​uit reeds bestaande stukken die snel in elkaar worden gezet. Operators kunnen een Shopify-pagina snel bundelen met een goedkope advertentiecampagne, en klaar! Ze hoeven niet helemaal opnieuw een nieuwe website te bouwen.

Het maakt ze ook ongevoelig voor de negatieve mond-tot-mondreclame waarmee een traditioneel bedrijf te maken zou krijgen. Zodra ze negatieve recensies krijgen, gaan ze stilletjes naar een andere website.

Snel rijk worden?

Een deel van de groei van dropshipping is de aantrekkingskracht ervan als een gemakkelijke manier om passief inkomen te genereren terwijl je thuis werkt. Hoewel dit voor sommige mensen geldt, verliest een groot aantal anderen geld.

In veel opzichten heeft deze industrie dezelfde koers uitgezet als de wereld van multi-level marketing, die een enorme groei heeft doorgemaakt dankzij stagnerende lonen en stijgende kosten van levensonderhoud.

Ironisch genoeg zijn velen bezig met dropshipping via sociale media. Kijk genoeg YouTube en je zult een advertentie tegenkomen waarin iemand opschept over hoe ze veel geld hebben verdiend met thuiswerken. Natuurlijk vertelt hij je graag hoe hij dat heeft gedaan – voor een prijs.

Dit zijn vaak de eerste kosten voor potentiële afzenders. Dan zijn er de kosten van het bouwen en adverteren van een winkel. Zelfs als u slechts $ 5 per dag aan advertenties uitgeeft, is het na verloop van tijd nog steeds een behoorlijk bedrag, vooral als uw winkel er niet in slaagt om verkopen aan te trekken.

Dan zijn er de onverwachte kosten van het runnen van een dropshipping-bedrijf. Creditcardterugbetaling is een groot zakelijk risico wanneer ontevreden klanten hun geld via hun bank proberen terug te krijgen. Retourneren is een ander probleem.

Aandacht voor de koper

Natuurlijk is hier ruimte voor nuance. Er zijn ongetwijfeld enkele bedrijven die dropshipping gebruiken en ook fatsoenlijke producten verkopen en proberen goed te doen voor hun klanten. Helaas zijn het er ook veel te veel.

Uiteindelijk kunnen we je alleen maar adviseren om voorzichtig te zijn, of je nu in de verleiding komt om van een dropshipping-website te kopen of je eigen dropshipping-bedrijf te starten. Het is een ruimte vol risico’s en kopers en verkopers verliezen vaak geld.

Als iets te mooi klinkt om waar te zijn, is het dat bijna altijd.

0 Shares:
You May Also Like
Read More

Hoe YouTube-kanalen te blokkeren

Er zijn twee manieren om een ​​YouTube-kanaal te blokkeren: blokkeer een kanaal zodat het geen commentaar kan geven…