Verkenner openen in Windows 11

Deze handleiding gaat over het openen van bestandsverkenner in Windows 11. Lees dus stap voor stap deze gratis handleiding, hoe u bestandsverkenner in Windows 11 opent. Als u een vraag heeft met betrekking tot hetzelfde artikel, kunt u contact met ons opnemen.

Hoe de Verkenner te openen in Windows 11 – Gids

Dit bericht laat studenten en nieuwe gebruikers zien hoe ze Verkenner kunnen openen en gebruiken terwijl ze Windows 11 gebruiken. Het legt ook iets uit over wat Verkenner is, waarvoor het wordt gebruikt en hoe het te gebruiken. Bestandsverkenner, ook bekend als Windows Verkenner of Verkenner, is een bestands- en mapbrowser die in alle versies van Windows wordt aangetroffen. Het wordt gebruikt om door de harde schijf (intern of extern), mappen en bestanden op uw pc te bladeren.

Voordat we naar Verkenner gaan, laten we Verkenner niet verwarren met Microsoft Internet Explorer. Het zijn twee verschillende apps. Internet Explorer wordt gebruikt om op internet te surfen en File Explorer wordt gebruikt om door Windows-bestanden en -mappen te bladeren. Hieronder laten we zien hoe u Verkenner kunt vinden, openen en gebruiken in Windows 11 en laten we u enkele manieren zien om het te gebruiken.

De nieuwe desktop voor nieuwe gebruikers van Windows 11 wordt geleverd met een groot aantal nieuwe functies, waaronder een gericht Start-menu en taakbalk, vensters met afgeronde hoeken, thema’s en kleuren die elk Windows een moderne uitstraling geven. Als je geen Windows 11 meer hebt, blijf dan onze post erover lezen. Volg de onderstaande stappen om de beoordeling van de bestandsverkenner in Windows 11 te starten.

Verkenner openen in Windows 11

De snelste manier om Verkenner te starten is met alleen het toetsenbord: WIN+E. Er zijn echter ook snelkoppelingen op het scherm en andere technieken die net zo goed werken.

Sneltoetsen op de taakbalk

Er zijn twee snelkoppelingen naar Verkenner die rechtstreeks vanuit de taakbalk toegankelijk zijn:

 • Selecteer het mappictogram.
 • Klik met de rechtermuisknop op de knop Start en kies Verkenner.
 • zoek hem

  Een andere methode is om ernaar te zoeken, wat handig is als je geen muis gebruikt. Druk gewoon op de WIN-toets, typ verkenner en druk op Enter.

  Opdrachtregel

  Hoewel het waarschijnlijk niet de eerste keuze van de meeste mensen is, is een andere manier om Verkenner in Windows 11 te openen via de verkenner-opdracht. Het werkt in de opdrachtprompt, taakbeheer, het dialoogvenster Uitvoeren en Windows PowerShell. U zult deze methode waarschijnlijk alleen gebruiken als u al in een opdrachtregelprogramma werkt of als Windows niet zo werkt dat het gebruik van opdrachten de enige manier is om te gaan.

  Bestandsverkenner ontbreekt?

  Verkenner kan nergens heen. Je hebt er hoogstens geen snelle toegang toe via een snelkoppeling, maar het staat nog steeds op je computer. U hoeft Verkenner niet te downloaden of opnieuw te installeren.

  Als uw Windows 11-taakbalk het mappictogram niet heeft, kunt u deze eenvoudig vervangen. In tegenstelling tot sommige taakbalkitems, is er geen optie in de instellingen die hun zichtbaarheid regelt. In plaats daarvan moet u Verkenner openen met een van de andere hierboven beschreven methoden en deze vervolgens opnieuw “vastzetten” op de taakbalk. Druk bijvoorbeeld op WIN+E om Verkenner te vinden, klik met de rechtermuisknop op het pictogram en kies Vastmaken aan taakbalk.

  Als u het via een snelkoppeling in het menu Start wilt openen, kunt u dat ook doen. Standaard is er geen, maar het is heel eenvoudig om er een toe te voegen. Na het voltooien van de onderstaande stappen, verschijnt een kleine map zoals deze onder aan het menu Start.

 • Open Instellingen door met de rechtermuisknop op de Start-knop te klikken en Instellingen te kiezen. De snelkoppeling WIN+I werkt ook.
 • Navigeer naar Personalisatie > Start > Kies welke mappen op Start verschijnen.
 • Selecteer de knop naast Verkenner om deze in te schakelen.
 • laatste opmerking:

  Ik hoop dat je de gids leuk vindt Hoe de bestandsverkenner in Windows 11 te openen. Als je vragen hebt over dit artikel, kun je ons die vragen. Deel ook je liefde door dit artikel met je vrienden te delen.

  0 Shares:
  You May Also Like