Vanguard, Remedy’s eerste co-op multiplayer-game die mede wordt gefinancierd door Tencent

De Finse game-ontwikkelingsstudio Remedy Entertainment heeft aangekondigd dat de aankomende gratis co-op PvE-shooter, met de codenaam Vanguard (Remedy’s eerste uitstapje naar de multiplayer-markt), medegefinancierd zal worden door Tencent, zoals vermeld in de wereldwijde ontwikkelings-, licentie- en distributieovereenkomst.

De game, die naar verluidt Remedy’s vermaarde expertise op het gebied van verhalen vertellen combineert met actiegameplay om een ​​meeslepende multiplayer-ervaring te creëren, zal in eigen beheer worden uitgegeven door een Finse studio over de hele wereld, met uitzondering van enkele Aziatische markten. In deze landen zal Tencent de lokalisatie- en publicatieverantwoordelijkheden overnemen.

Volgens een persbericht bevindt Vanguard zich nog in de testfase, dus verwacht niet snel te beginnen met spelen. Het ontwikkelingsbudget voor het einde van het eerste werkingsjaar valt binnen het normale bereik voor de titel Triple-A Remedy. Tencent zal de ontwikkeling medefinancieren met Remedy; Beide partijen zijn verantwoordelijk voor hun eigen kosten voor het publiceren en exploiteren van games op hun grondgebied, terwijl ze een deel van de opbrengst delen met de andere partij na terugbetaling van de ontwikkelingskosten.

Bovendien heeft Remedy de wereldwijde ontwikkelings- en publicatierechten voor de mobiele versie van Vanguard in licentie gegeven. In dit geval worden de ontwikkel- en publicatiekosten volledig gedekt door Tencent, terwijl de partijen een aparte regeling voor het delen van inkomsten zijn overeengekomen voor Vanguard Mobile.

Thero Virtala, CEO van Remedy Entertainment, zei:

Vanguard markeert Remedy’s eerste overgang naar het Games-as-a-Service-bedrijfsmodel door ons spraakmakende team van gratis te spelen experts. We creëren iets nieuws en spannends voor coöp-multiplayer dat verder gaat dan de sterke punten van Remedy. Het uitbreiden van ons vermogen om publicatieverantwoordelijkheden op zich te nemen, is de volgende stap in de ontwikkeling van ons bedrijf. We zijn verheugd met deze langdurige samenwerking met Tencent en we kunnen vol vertrouwen zeggen dat het uitstekend past om de ambitieuze plannen van Vanguard te ondersteunen. Vanguard is een wereldwijde kans en Tencent kan Remedy internationaal ondersteunen en leiding geven aan operaties in Azië en de mobiele markten.

We weten niet veel over de Vanguard, afgezien van een paar conceptuitspraken die enige tijd geleden zijn gemaakt. Virtala zelf zei dat Remedy het alomtegenwoordige probleem met de loopband met inhoud probeert op te lossen.

In coöpspellen was de loopband voor inhoud vaak een probleem. Om een ​​blijvende ervaring te creëren, kan de ontwikkelaar niet alleen vertrouwen op handmatig werk en elk niveau en elke missie uniek maken, want dat is meestal geen duurzaam pad. We hebben gezien dat er onopgeloste vragen zijn over hoe je een langdurige coöpgame kunt maken op basis van services. Als we deze problemen kunnen oplossen, als we ons een manier kunnen voorstellen om verhalen door de wereld te vertellen en te verkennen, kunnen dit elementen zijn die we beter kunnen gebruiken in coöp (PvE) dan in PvP.

Ter herinnering, Remedy heeft onlangs de release van Alan Wake 2 in 2023 aangekondigd. Ze gaan ook draaien

0 Shares:
You May Also Like