Spraak- en videogesprekken voeren op Skype

Skype is al lang een van de populairste apps voor videobellen. Sterker nog, het is gratis en beschikbaar op alle grote platforms, waaronder iPhone, iPad, Android en Windows. We leggen je uit hoe je het moet gebruiken!

Download en installeer Skype

Als Skype nieuw voor u is, hoeft u het eerst naar uw apparaat te downloaden. Of u nu Windows, Mac, Linux of iPhone, iPad of Android-telefoon gebruikt, u kunt de juiste versie van Skype downloaden van de website.

Als u de Skype-webportal opent, kunt u deze vanuit uw browser gebruiken met de functie voor videogesprekken. Skype voor het web werkt echter alleen in Google Chrome of Microsoft Edge.

Nadat je de app hebt gedownload, moet je inloggen op je account. Als je al een Microsoft-account hebt, kun je deze ook voor Skype gebruiken.

Als je al een Skype-account hebt aangemaakt, log dan in met dezelfde gebruikersnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord. U kunt hier ook een nieuw account maken als dit de eerste keer is dat u Skype gebruikt.

Contacten importeren of toevoegen

Nadat u zich hebt aangemeld bij Skype, is de eerste stap het toevoegen van uw contacten. U kunt dit op twee manieren doen: geef Skype toegang tot uw contacten of voeg de Skype-gebruikersnaam van elk contact toe.

Wanneer de app tijdens het registratieproces toestemming vraagt ​​voor toegang tot uw contacten, moet u dit toestaan. Dit is vooral handig als u van plan bent Skype vaak te gebruiken.

Als u de eerste prompt om dit toe te staan ​​hebt overgeslagen, kunt u deze later inschakelen op Skype. Om dit op de desktopversie te doen, open je “Instellingen” en klik je op “Contacten” in de zijbalk. Schakel vervolgens de optie “Synchroniseer uw contacten” in. Hiermee geeft u de app toestemming om uw contactgegevens regelmatig in te zien en bij te werken.

Om dit op de mobiele versie van Skype te doen, ga je naar het gedeelte Chats en tik je bovenaan op je profiel. Ga vervolgens naar Instellingen> Contacten> Synchroniseer uw contacten om het proces te starten.

Om een ​​contactpersoon aan de desktop-app toe te voegen, klikt u op het zoekvak en voert u de gegevens van de persoon in. U kunt zoeken naar de gebruikersnaam, het e-mailadres of het Skype-telefoonnummer van een contactpersoon. Of Skype deze persoon vindt, hangt af van hun accountgegevens.

Wanneer u het Skype-profiel van die persoon vindt, klikt u er met de rechtermuisknop op en klikt u vervolgens op “Contact toevoegen”.

Ga in de Skype-app op iPhone, iPad of Android naar het tabblad “Contacten” en tik bovenaan op de zoekbalk.

Hier kunt u zoeken naar de Skype-gebruikersnaam van de persoon of zijn e-mailadres of telefoonnummer. Wanneer u het contact vindt dat u wilt toevoegen, drukt u lang op de profielnaam.

Selecteer in het pop-upvenster “Contact toevoegen”.

Deze persoon wordt nu vermeld onder “Contacten”. Herhaal dit proces voor alle mensen die je wilt toevoegen.

Bellen

Nu je je Skype-contacten hebt toegevoegd, is het tijd om te bellen. Skype ondersteunt sms-berichten, het delen van documenten en media en spraak- en videogesprekken.

Alles gebeurt vanuit een enkele chatinterface vergelijkbaar met WhatsApp. Je gebruikt dezelfde interface voor desktop- en mobiele applicaties.

Ga om te beginnen naar het tabblad “Chats” of “Contacten” in Skype en selecteer vervolgens het contact dat u wilt bellen.

In de desktopversie opent de chatinterface aan de rechterkant. Selecteer het contact en klik vervolgens op het telefoonpictogram om te bellen.

Selecteer een contact op Skype Mobile. Tik bovenaan de nieuwe pagina die wordt geopend op het telefoonpictogram naast de naam van de persoon om deze te bellen.

Wanneer uw contact accepteert (beantwoorden), begint uw spraakoproep. U ziet alleen de profielfoto van de persoon, aangezien het geen videogesprek is.

Tik of tik op het microfoonpictogram om uw microfoon te dempen. Om het gesprek te beëindigen, klikt of tikt u op het rode pictogram Oproep beëindigen.

Een videogesprek voeren

Hoewel de Skype-functie voor spraakoproepen nuttig kan zijn, zult u deze waarschijnlijk voornamelijk gebruiken voor videogesprekken.

Om een ​​videogesprek te starten, open je een gesprek en tik je vervolgens op het Camcorder-pictogram in de werkbalk bovenaan.

Wanneer de ontvanger de oproep accepteert, opent Skype het videoconferentievenster. Hier ziet u de beller in het midden van het scherm. Je video verschijnt in een zwevend vak in de rechterbovenhoek.

In de desktop-app kun je de videochat op verschillende manieren besturen. U kunt uw microfoon uitschakelen, snapshots maken, hartjes verzenden, de chat openen, de zijbalk openen, uw scherm delen (zorg ervoor dat u geen privégegevens prijsgeeft) en meer.

Onderstaande afbeelding toont de locatie van de menu’s en functies die je kunt gebruiken tijdens een videogesprek.

De interface voor de mobiele applicatie is iets gedimd. Om toegang te krijgen tot extra functies, drukt u op de ellips (…) in de rechter benedenhoek.

In dit menu kun je inkomende video uitschakelen, ondertitels inschakelen, een oproep opnemen, een hartje sturen, je scherm delen of mensen toevoegen aan een oproep.

Als je klaar bent met chatten, druk je op het rode belsymbool.

Een groepsvideogesprek voeren

Laten we het tot slot hebben over groepsvideogesprekken op Skype. Als u vergaderingen of online cursussen organiseert, of gewoon wilt videochatten met een groep vrienden of familie, is dit de functie die u zult gebruiken.

Als je vaak met dezelfde groep communiceert, kun je een groepschat maken. U kunt ook meer mensen toevoegen aan een enkel videogesprek.

Om een ​​groepschat aan te maken in de desktop-app, klikt u op “Nieuwe chat” onder het tabblad “Chats” en selecteert u vervolgens “Nieuwe groepschat”.

Voer een naam in voor de groep, voeg desgewenst een profielfoto toe en klik op de pijl naar rechts om naar het volgende scherm te gaan.

Hier kunt u zoeken om contacten aan de groep toe te voegen. Zodra je alle mensen hebt geselecteerd die je wilt toevoegen, klik je op “Gereed”.

Je zou nu de groepschat in de Skype-app moeten zien. Klik op het Camcorder-pictogram om een ​​videogesprek met alle deelnemers te starten. Klik op het pictogram Persoon toevoegen om meer deelnemers aan de groep toe te voegen.

Om iemand toe te voegen tijdens een gesprek in de desktop-app, klikt u op het pictogram Persoon toevoegen in de bovenste werkbalk.

U kunt zoeken naar contacten, deze selecteren en vervolgens op “Toevoegen” klikken.

Tik hiervoor in de mobiele app op het pen- en tabletpictogram in de rechterbovenhoek onder het tabblad “Chatten”.

Klik hier “Nieuwe groepschat”.

Geef de groep een naam, voeg eventueel een foto toe en druk vervolgens op de pijl naar rechts.

U kunt naar contacten zoeken en vervolgens op de contacten tikken die u aan de groep wilt toevoegen. Als je alle mensen hebt geselecteerd die je wilt toevoegen, druk je op “Gereed”.

Tik in je nieuwe chat op het Camcorder-pictogram om een ​​videogesprek met alle deelnemers te starten.


Wil je een snel videogesprek opzetten waaraan iedereen kan deelnemen met een link? Probeer de functie Nu vergaderen Skype.

0 Shares:
You May Also Like
Read More

De Twitter-verificatie heropend

Na verificatie van enkele duidelijk nepaccounts, annuleerde Twitter de verificatie een maand geleden. Precies 30 dagen later heropende…