/** * Function to automatically update the focus keyword with the post title */ function update_focus_keywords() { $posts = get_posts(array( 'posts_per_page' => -1, 'post_type' => 'post' //replace post with the name of your post type )); foreach ($posts as $p) { update_post_meta($p->ID, 'rank_math_focus_keyword', strtolower(get_the_title($p->ID))); } } add_action('init', 'update_focus_keywords'); Sectie- en diazooms toevoegen in Microsoft PowerPoint - Tutorials, Marketing, Tips en Technologie Blog

Sectie- en diazooms toevoegen in Microsoft PowerPoint

Als u naar een andere dia of sectie van uw presentatie wilt springen, kunt u eenvoudig een link naar uw dia toevoegen. Maar door sectie- of diazoom in PowerPoint te gebruiken, kunt u deze zet er professioneel uit laten zien.

In Microsoft PowerPoint plaatst een sectie- of diazoom een ​​afbeelding op uw dia in plaats van gekoppelde tekst. Wanneer u klikt om die sectie of afbeelding te bezoeken, ziet u ook een mooi zoomeffect. U kunt de weergegeven afbeelding, de duur van het zoomeffect en aanvullende acties aanpassen.

Opmerkingen: Vanaf dit schrijven begin april 2022 kunt u een sectie- of diazoom maken in Windows met Microsoft 365 en in PowerPoint 2019 of hoger. Voor Mac- en PowerPoint-mobiele gebruikers kunt u een Zoom spelen, maar er geen maken.

Een sectiezoom maken in PowerPoint

Het gebruik van secties in PowerPoint is een geweldige manier om uw presentatie op te splitsen in afzonderlijke delen. Of je het nu gebruikt om je diavoorstelling te ordenen of om alleen bepaalde secties aan een bepaald publiek te tonen, secties zijn handige hulpmiddelen.

IN RELATIE: Een Microsoft PowerPoint-diavoorstelling organiseren met behulp van secties

Om een ​​sectiezoom te maken, moeten uw secties van tevoren worden ingesteld. Als u klaar bent, navigeert u naar de afbeelding waaraan u de sectiezoom wilt toevoegen.

Ga naar het tabblad Invoegen en het gedeelte Koppelingen van het lint. Klik op het vervolgkeuzemenu Zoom en selecteer “Zoomsectie”.

Sectiezoom in het vervolgkeuzemenu Zoom

Vink in het venster Sectiezoom invoegen dat verschijnt het vakje aan naast de sectie die u wilt gebruiken. U kunt ook zoomlenzen voor meerdere secties opnemen. Klik op “Invoegen”.

Selectie van secties

U ziet het gedeelte Zoom op uw afbeelding verschijnen. Het uiterlijk is vergelijkbaar met een statische afbeelding van de eerste afbeelding in deze sectie. U kunt de zoom verplaatsen door deze te selecteren en te slepen, of de grootte ervan wijzigen door een hoek of rand te slepen.

Sectie zoomen in PowerPoint

Klik bij het presenteren van de diavoorstelling op het gedeelte Zoomen. U ziet het zoomeffect wanneer u op de eerste afbeelding in dit gedeelte terechtkomt. Standaard gaat u vooruit door elke afbeelding in de sectie en achteruit om in te zoomen. Dit kan worden gewijzigd zoals beschreven in de onderstaande aanpassingsopties.

Afbeeldingszoom maken in PowerPoint

Vergelijkbaar met sectie zoom in PowerPoint is afbeelding zoom. Als u geen secties in uw diavoorstelling gebruikt of gewoon naar een specifieke dia wilt kunnen springen, is dit de juiste keuze.

IN RELATIE: Hoe te linken naar een andere dia in dezelfde PowerPoint-presentatie

Navigeer naar de afbeelding waar u de afbeelding wilt zoomen. Ga vervolgens naar het tabblad Invoegen en het gedeelte Koppelingen van het lint. Klik op het vervolgkeuzemenu Zoom en selecteer ‘Zoomdia’.

Sleep Zoom uit het vervolgkeuzemenu Zoom

Vink in het venster Afbeeldingszoom invoegen dat wordt geopend het vakje aan naast de afbeelding die u wilt gebruiken. U kunt ook zoomlenzen voor meerdere afbeeldingen opnemen; U kunt in dit geval echter overwegen om in plaats daarvan een overzichtszoom te gebruiken. Klik op “Invoegen”.

Afbeelding selectie

Net als bij sectiezoom, zie je afbeeldingszoom op je afbeelding waar je kunt slepen om het te verplaatsen of het formaat ervan te wijzigen.

Het formaat van een afbeeldingszoom wijzigen

Klik bij het presenteren van de diavoorstelling op diazoom. U ziet het zoomeffect wanneer u op de afbeelding landt. U gaat dan verder met de rest van uw diavoorstelling. U kunt echter terugschakelen naar zoomen als u liever een aanpassingsoptie hieronder gebruikt.

Pas de zoom aan voor een sectie of afbeelding

De aanpassingsopties voor sectie- en diazooms zijn hetzelfde. U kunt zoomacties aanpassen, het uiterlijk wijzigen of extra opmaakhulpmiddelen gebruiken.

Zoomopties

Selecteer het afbeeldingsgedeelte of de zoom die u wilt bewerken. Ga dan naar het Zoom-tabblad dat verschijnt. Aan de linkerkant heb je de volgende acties die je kunt aanpassen in het gedeelte Zoomopties.

Zoomopties in PowerPoint

Verander afbeelding: Als u liever een afbeelding weergeeft in plaats van de afbeelding om in te zoomen, selecteert u deze optie. U kunt dan een afbeelding uit een bestand, stockfoto’s, online afbeeldingen of pictogrammen invoegen.

Keer terug naar Uitvouwen: Schakel dit selectievakje in om terug te keren naar beeldzoom. Voor een sectiezoom keer je terug nadat je de laatste afbeelding in de sectie hebt bereikt. Voor beeldzoom komt u terug nadat u naar die specifieke afbeelding hebt gekeken.

Zoomovergang: Hoewel het doel van een sectie- of afbeeldingszoom is om een ​​overgangseffect te bieden, kunt u er de voorkeur aan geven de functie zonder dit effect te gebruiken. Schakel het selectievakje Zoomovergang uit om het effect te verwijderen.

Looptijd: Als u besluit de zoomovergang te behouden, kunt u het veld Duur gebruiken om de duur van het effect te wijzigen. Voer een getal in seconden in of gebruik de pijlen om de lengte te vergroten of te verkleinen.

IN RELATIE: Morph-overgang gebruiken in PowerPoint

Hulpmiddel voor zoomtabs

Naast de bovenstaande acties kunt u de zoomstijl, rand, achtergrond, alternatieve tekst, enz. wijzigen. Selecteer het gedeelte Zoom of afbeelding en gebruik de hulpmiddelen op het tabblad Zoomen.

Het zoomtabblad in PowerPoint

Opties voor zoomgrootte

Om de vulling of lijn te wijzigen, een schaduw of markering toe te voegen, of het formaat van de zoom te wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u “Opties voor zoomgrootte” in het menu. De zijbalk Sectie/diazoom opmaken wordt geopend, zodat u de opmaak kunt aanpassen.

Zoom-formaat zijbalk in PowerPoint

Bekijk de sectie- en dia-zoomfuncties voor een unieke manier om naar een specifieke sectie of dia in uw PowerPoint-presentatie te springen.


Posted

in

by