Regeleinden toevoegen in Microsoft Excel

Excel-logo op grijze achtergrond

Er zijn verschillende manieren om regeleinden aan Excel toe te voegen, hoewel geen van hen een voor de hand liggende oplossing is. Zoals met de meeste problemen in Excel, zijn er eigenlijk verschillende manieren om dit te bereiken. We zullen kijken naar drie verschillende manieren om regeleinden toe te voegen.

Voegt een regeleinde toe

Om een ​​regeleinde toe te voegen, klik je eerst in de cel(len) waar je een regeleinde wilt toevoegen.

klik in de cel

Klik nogmaals op het exacte punt waar u de interrupt wilt invoegen. Omdat ons voorbeeld voor- en achternaam gebruikt, klikken we ertussen om ze op aparte regels weer te geven.

klik tussen voornaam en achternaam

Druk op Alt + Enter op het toetsenbord als u Excel op een Windows-computer gebruikt. Als u een Mac gebruikt, drukt u in plaats daarvan op Ctrl + Opties + Return.

alt + enter

U kunt deze stappen herhalen om extra regeleinden toe te voegen. Als we bijvoorbeeld een tweede naam op een aparte regel willen onderscheiden, herhalen we de stappen, plaatsen de cursor waar we hem willen hebben en drukken op Alt + Enter (Ctrl + Option + Return op Mac).

herhaal alt + enter

Automatische regelomloop met omslagtekst

Als u uw lijnen automatisch wilt knippen wanneer u de celrand bereikt, kunt u in plaats daarvan vertrouwen op het gereedschap Tekstterugloop om dit automatisch te doen.

Selecteer alle cellen waarop u deze tekstterugloop wilt toepassen door in de eerste te klikken en vervolgens te slepen totdat u de laatste cel bereikt die u wilt invoeren.

Klik en sleep

Klik op “Text Wrap” op het tabblad “Home”.

omslagtekstpictogram

Omslagen van tekst op deze manier geven vaak ongewenste resultaten. De tekst kan bijvoorbeeld worden afgebroken op plaatsen die u niet wilt. Om dit probleem op te lossen, vergroot u eenvoudig de kolom door op de rij naast de gewenste kolom te klikken en deze te slepen.

klik en sleep om de cel te vergroten

Een regeleinde toevoegen na specifieke tekens

Selecteer alle cellen waaraan u een regeleinde wilt toevoegen.

Klik en sleep

Klik op Zoeken op het tabblad “Start” en selecteer> Vervangen. Anders kunt u gewoon de sneltoets Ctrl + H gebruiken om hetzelfde dialoogvenster te openen.

Voer in het veld “Zoeken” het teken in dat u zoekt. In ons geval zoeken we naar komma’s die de titels van de titels scheiden.

Druk in het veld “Vervangen door” op Ctrl + J om een ​​regelterugloop toe te voegen. Hiermee wordt een regeleinde ingevoegd in plaats van elke komma.

ctrl + j

Klik onderaan op de knop “Alles vervangen” om alle komma’s met regelterugloop te vervangen.

Welke methode u ook gebruikt, uw spreadsheet zou nu in één oogopslag gemakkelijker te lezen moeten zijn.

0 Shares:
You May Also Like