PC Game Pass is zelfs beter dan de Xbox-versie

KENNISGEVING: Het is een cliché geworden om te zeggen hoe goed de Xbox Game Pass is, dus het is geen originele interpretatie voor mij om je te vertellen dat het een uitzonderlijke waarde vertegenwoordigt en inderdaad de “Netflix” is uit de wereld van videogames.

Maar een element van Game Pass waarvan ik denk dat het onder de radar is verdwenen, is het aanbod voor pc-gamers. Xbox Game Pass wordt over het algemeen beschouwd als een service voor Xbox-bezitters, wat begrijpelijk is gezien de oorspronkelijke naam. Maar ik denk eigenlijk dat de pc-versie van Game Pass een aanzienlijk betere gamebibliotheek heeft en daarom een ​​​​veel grotere aantrekkingskracht heeft dan degenen die een Xbox One, Xbox Series S of Xbox Series X bezitten.

Het is duidelijk dat Microsoft denkt dat de pc-kant van Game Pass ook ondergewaardeerd wordt, aangezien het heeft aangekondigd dat het “Xbox Game Pass for PC” zal omtoveren tot een veel geschiktere “PC Game Pass”.

Voor slechts £ 7,99 per maand biedt PC Game Pass niet alleen dezelfde grote exclusives als Xbox Game Pass (inclusief Halo Infinite, Forza Horizon 5, Doom Eternal en The Elder Scrolls V: Skyrim), maar biedt ook enkele van de beste PC-games die de afgelopen jaren zijn gelanceerd.

PC Game Pass bevat juweeltjes zoals Among Us, Age of Empire IV, Crusader Kings 3 en Humankind. En hoewel Cities: Skyline, Football Manger 2022, Frostpunk, Stellaris en Tropico 6 allemaal console-edities hebben die beschikbaar zijn op Xbox Game Pass, zijn deze titels waarschijnlijk allemaal beter bekend op pc omdat ze beter geschikt zijn voor een toetsenbord en muis. .

Ik ben ook onder de indruk dat Microsoft oudere pc-klassiekers aan de service heeft kunnen toevoegen. Age of Empires II, Europa Universalis IV, Sim City 4, Spore en De Sims 3 zijn allemaal beschikbaar op PC Game Pass, maar zijn niet toegankelijk als je op een Xbox speelt.

PC Game Pass lijkt ook alleen maar te verbeteren, waarbij Microsoft bevestigt dat Total War: Warhammer III op de eerste dag van de lancering beschikbaar zal zijn. Het is een grote klap voor Microsoft, en het geeft me ook hoop dat oudere Total War-games in de toekomst ook de sprong naar service kunnen maken.

Het zijn ook niet alleen de spellen. De cloudstreamingfunctie, xCloud, is nu beschikbaar op Xbox en pc, maar ik denk dat het veel nuttiger is op het laatste platform. Als je een laptop met een laag vermogen hebt en je bankrekening niet wilt laten leeglopen door een almachtige gaming-laptop te kopen, kun je met PC Game Pass in plaats daarvan via de cloud spelen zodra je je hebt aangemeld. naar het Ultieme plan.

Dit is een voor de hand liggende use-case voor xCloud, terwijl het gebruik op een Xbox echt betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over downloads. Streamen via de cloud beperkt ook de resolutie en framesnelheid van een game, waardoor xCloud veel minder aantrekkelijk wordt bij gebruik op een console. Dit toont nogmaals aan dat Microsoft pc-gamers niet als een bijzaak behandelt met Game Pass, omdat ze aantoonbaar meer nuttige functies krijgen dan Xbox-bezitters.

Dat gezegd hebbende, wil ik duidelijk maken dat ik geen rivaliteit tussen PC Game Pass- en Xbox Game Pass-abonnees probeer aan te moedigen — beide services zijn tenslotte fantastisch, en als je je aanmeldt voor het Ultimate-abonnement, krijg je beide. Samengevoegd. hoe dan ook.

In plaats daarvan wilde ik er alleen op wijzen dat PC Game Pass geen inferieure versie van Xbox Game Pass is, omdat het dezelfde games biedt en wat extra pc-exclusives toevoegt.

Nu Microsoft de naam heeft veranderd van het Xbox-merk, zullen hopelijk meer mensen gaan beseffen dat Game Pass een fantastische optie is voor gamers buiten het Xbox-ecosysteem. PC Game Pass is misschien wel een van de beste dingen die pc-gamers zijn overkomen sinds de lancering van Steam.

0 Shares:
You May Also Like
Read More

alles wat je moet weten

Microsoft heeft Windows 10 jarenlang plichtsgetrouw bijgewerkt, functies toegevoegd en de interface aangepast. Nu doemt er een duidelijke…