Ouderlijk toezicht gebruiken op Google Assistent-speakers

Slimme luidsprekers zijn leuk om te gebruiken, maar ze kunnen uw kinderen ook toegang geven tot dingen die u misschien niet leuk vindt. Nest-speakers en smartdisplays die compatibel zijn met de Google Assistent, hebben ouderlijk toezicht dat je moet uitproberen.

Waar wordt ouderlijk toezicht voor gebruikt?

Google’s ouderlijk toezicht voor luidsprekers en slimme schermen is onderverdeeld in twee categorieën: “Filters” en “Downtime”.

Met filters kunt u het type inhoud bepalen dat kan worden opgehaald door de Google Assistent. Dit omvat de soorten video’s, muziek, nieuws en podcasts. Daarnaast kun je ervoor kiezen om bepaalde functies, zoals bellen, uit te schakelen.

Met Downtime kun je de speaker of het smartapparaat op bepaalde tijden onbruikbaar maken. Dit is vooral handig als je een speakerphone in de kinderkamer hebt en niet wilt dat ze deze ‘s nachts gebruiken.

We hebben een complete gids voor het instellen van uitvaltijd, dus we zullen ons hier concentreren op het proces van het instellen van filters.

Filters configureren

Open eerst de Google Home-app op je iPhone, iPad of Android-apparaat. Scroll naar beneden en selecteer de speaker of smartscreen die je wilt bedienen.

Tik op het apparaat van je keuze.

Tik vervolgens op het tandwielpictogram rechtsboven om instellingen te openen.

Selecteer “Meldingen en digitaal welzijn”.

Selecteer "Meldingen en digitaal welzijn".

Tik ten slotte op “Digitaal welzijn”. Als dit de eerste keer is, wordt u door enkele opstartschermen geleid.

Tik op

U wordt eerst gevraagd om te kiezen op wie u de filters wilt toepassen. U kunt hier een van de twee opties selecteren:

  • Iedereen: Iedereen.
  • Alleen onder toezicht staande accounts en gasten: ‘Bewaakte accounts’ zijn accounts die onder Family Link zijn geconfigureerd om onder toezicht te staan. ‘Gasten’ zijn mensen die niet worden herkend door Voice Match.

Kies wie u wilt opnemen.

Selecteer vervolgens de andere apparaten waarop u filters wilt toepassen en klik op “Volgende”.

Selecteer de apparaten en druk op "Volgende".

Allereerst de video’s. Je kunt elke video toestaan, bepaalde soorten video’s kiezen of alle video’s blokkeren. Druk op “Volgende” na het maken van een selectie.

Videofilters.

Dan komt de muziek. Nogmaals, je kunt alle muziek toestaan, alleen niet-expliciete muziek van bepaalde bronnen selecteren of alle muziek blokkeren. Druk na uw selectie op “Volgende”.

Muzikale filters.

Het volgende scherm geeft je de mogelijkheid om nieuws en podcasts te blokkeren als je dat wilt.

Nieuws- en podcastfilters.

Ten slotte kun je de mogelijkheid om te bellen blokkeren, de reacties die de Google Assistent kan geven beperken, alleen ‘familieacties’ toestaan ​​en websites op slimme schermen blokkeren.

Extra filters.

Dat is het! De app leidt u nu door het downtime-proces als u dat wilt. Deze functies helpen uw kinderen weg te blijven van alles wat ze niet zouden moeten doen. Slimme luidsprekers kunnen handig zijn, maar ze zijn niet zonder nadelen.

0 Shares:
You May Also Like
Read More

Houd CES 2021 in “Fortnite”

Yvasa / Shutterstock.com Een paar weken geleden stuurde CTA mij een vragenlijst over wat zij konden doen om…