Opname filteren op Windows 11

Het opnemen van uw scherm is een goede manier om een ​​proces vast te leggen, of zelfs gewoon iets leuks of interessants. Windows 11 wordt geleverd met een ingebouwde oplossing voor schermopname, maar u kunt ook andere apps gebruiken.

VERWANT: Hoe maak je een screenshot op Windows 11

Neem je scherm op met de Xbox Game Bar

De enige ingebouwde oplossing om uw scherm op te nemen in Windows 11 is om de Xbox Game Bar te gebruiken, die standaard bij Windows 11 wordt geleverd. Om de Xbox Game Bar te openen, drukt u op de sneltoets Windows + G of zoekt u ernaar in het begin menu.

De Xbox Game Bar verschijnt bovenaan je scherm. Klik op het pictogram “Camera” om het opnamevenster te openen.

In het Capture-venster kunt u de optie selecteren om uw scherm op te nemen. U moet echter uw microfoon inschakelen (of uitschakelen) voordat u dit doet. Als je wilt spreken terwijl je je scherm opneemt, zorg er dan voor dat het microfoonpictogram niet wordt doorgestreept met een lijn, of omgekeerd.

Dempen of dempen van uw microfoon tijdens schermopname.

Wanneer u klaar bent om op te slaan, klikt u op de knop “Opslaan”, de knop met een ononderbroken witte cirkel.

De opnameknop.

Uw scherm begint met opnemen. Als u klaar bent, klikt u op de knop “Stoppen”, een effen wit vierkant. Het bevindt zich eerder op dezelfde plaats als de knop Opslaan.

De knop om de opname te stoppen.

Om uw opname te vinden, klikt u op ‘Alle opnamen weergeven’ onder aan het opnamevenster.

Toon alle opnames.

Dat is alles wat we erover kunnen zeggen!

Schermopname met Microsoft PowerPoint

Hoewel het geen ingebouwde methode is, is PowerPoint ontwikkeld door hetzelfde bedrijf als Windows. Je kunt deze app dus veilig gebruiken om je scherm op te nemen zonder je zorgen te maken over crapware die vaak wordt geleverd met downloads van derden.

Om uw scherm op te nemen met PowerPoint, opent u PowerPoint, klikt u op het tabblad “Invoegen” en selecteert u vervolgens “Schermopname” in de groep Media.

Schermopname-optie in PowerPoint.

PowerPoint verdwijnt en er verschijnt een kleine balk boven aan uw scherm. Rechts van de menubalk kun je kiezen of je audio en/of je cursor wilt opnemen. Als de optie is gemarkeerd in een perzikkleur, is deze ingeschakeld en vice versa.

Neem audio en/of aanwijzer op.

Vervolgens moet u het gedeelte van het scherm selecteren dat u wilt opnemen. Uw cursor is standaard een plusteken zodra de menubalk verschijnt, dus klik en sleep uw muis over het scherm om het gebied te selecteren dat u wilt opnemen. Het gebied wordt begrensd door een geperforeerde rode lijn.

Geselecteerd gebied van het scherm dat u wilt opnemen.

Wanneer u klaar bent om op te slaan, klikt u op de optie “Opslaan” in de menubalk.

PowerPoint-opnameknop.

Uw scherm begint met opnemen. U kunt uw opname pauzeren door op de optie “Pauze” in de menubalk te klikken, en hervatten door op “Afspelen” te klikken, dat alleen verschijnt als u uw scherm pauzeert. Of, als u klaar bent met opnemen, klikt u op ‘Stop’, het effen blauwe vierkantje.

Merk op dat de menubalk zal verdwijnen tijdens het opnemen. Om het opnieuw te laten verschijnen, brengt u uw muis naar de bovenkant van uw scherm.

Pauzeer en stop opname-opties.

Zodra de opname is voltooid, verschijnt de opname in uw PowerPoint-dia. Om te downloaden, klik met de rechtermuisknop op de opname en selecteer vervolgens “Media opslaan als” in het contextmenu.

De optie Media opslaan als.

Van daaruit selecteert u gewoon een locatie waar u uw opname op uw pc wilt opslaan.

VERWANT: Uw scherm opnemen met Microsoft PowerPoint

Leg uw scherm vast met een app van derden

Je kunt ook een app van derden gebruiken om je scherm op te nemen op Windows 11, en daar is zeker geen gebrek aan. Wanneer u op zoek bent naar een app van derden, zorg er dan voor dat u alleen downloadt van een echte bron. Met andere woorden, als je Screenpresso wilt downloaden (wat redelijk goed werkt), zorg er dan voor dat je het van hun officiële site downloadt.

Als u hebt besloten te kiezen voor een toepassing van derden, zorg er dan voor dat u antivirussoftware gebruikt. Wees ijverig bij het online downloaden van dingen en zorg ervoor dat u altijd de basisprocedures voor cyberbeveiliging volgt.

VERWANT: 8 cyberbeveiligingstips om beschermd te blijven in 2022

0 Shares:
You May Also Like