Oplossing: ‘Bluetooth werkt niet of koppelt niet’ op Android

Deze handleiding gaat over Fix: ‘Bluetooth werkt niet of koppelt niet’ op Android. Lees daarom stap voor stap deze gratis handleiding, Fix: ‘Bluetooth Not Working or Pairing’ op Android. Als u een vraag heeft met betrekking tot hetzelfde artikel, kunt u contact met ons opnemen.

Oplossing: ‘Bluetooth werkt niet of koppelt niet’ op Android – Gids

Het is net zo teleurstellend als het hebben van een lekke band wanneer u uw externe hoofdtelefoon uit hun hoes haalt en uw Bluetooth u plaagt. U bent misschien een beetje ongerust om erachter te komen waar het probleem vandaan komt; Hierdoor ga je ervan uit dat er een probleem is met de jouwe. telefoon, of het is gewoon een Bluetooth-apparaat dat nog niet klaar is om deel te nemen. In feite, ervan uitgaande dat u zich in een dergelijke omstandigheid bevindt, bevindt u zich in goed gezelschap. Dit is bijna iedereen overkomen die een Bluetooth-apparaat gebruikt, inclusief sommigen van ons bij Carlacare.

Dit verwelkomt ons bij deze extreme helper over de meest efficiënte methode om Bluetooth te repareren zonder Android te schaden. Ondervindt u problemen bij het communiceren met uw Android-telefoontelefoon met een Bluetooth-apparaat? Voordat u begint na te denken over wat er met uw hoofdtelefoon of luidsprekers is gebeurd, moet u proberen enkele fundamentele reparaties in uw telefoon te analyseren. Zorg er ook voor dat u echt naar de batterij van uw Bluetooth-apparaat kijkt. We registreren hier vijf verschillende manieren en een beloningstip om het probleem op te lossen dat Bluetooth niet werkt op Android.

Wat veroorzaakt problemen met de Bluetooth-verbinding?

Het tot stand brengen van een Bluetooth-verbinding is alleen mogelijk als de functie op beide apparaten correct werkt. Bluetooth-technologie is achterwaarts compatibel, wat betekent dat de apparaten waarmee u probeert te koppelen, niet noodzakelijk dezelfde versie van Bluetooth hoeven te gebruiken. Het koppelen van een apparaat dat Bluetooth 5.0 gebruikt met een apparaat dat is uitgerust met een inmiddels verouderde Bluetooth 2.1 zou dus geen probleem moeten zijn.

Het koppelen van een webcam en een muis is echter niet mogelijk, zelfs als beide apparaten Bluetooth ondersteunen. Omdat camera’s geen apparaatprofiel voor de menselijke interface ondersteunen. Naast incompatibiliteit van het apparaat kan het niet verbinden van Bluetooth worden veroorzaakt door uw huidige instellingen. telefoon of verstopt RAM-geheugen. Het oplossen van deze problemen is niet ingewikkeld en kost in de meeste gevallen maar enkele ogenblikken van uw tijd.

Hoe Bluetooth-problemen op een Android-telefoon op te lossen

Een probleem met de Bluetooth-verbinding kan worden veroorzaakt door een breed scala aan software- en hardwaredefecten. In plaats van te proberen de reden te achterhalen waarom de verbinding is mislukt, kunt u proberen het probleem op te lossen met behulp van enkele van de meest voorkomende oplossingen. Dit is wat u kunt doen om Bluetooth-problemen op een Android-telefoon op te lossen.

Verbonden apparaten ontkoppelen

Je telefoon onthoudt de apparaten waarmee je hem hebt gekoppeld, wat soms de reden kan zijn waarom hij geen verbinding kan maken met een nieuw gadget. Om dit probleem te voorkomen, verwijdert u gewoon de apparaten die u niet meer gebruikt en probeert u verbinding te maken met een nieuwe.

 • Ga naar de app Instellingen, open het Bluetooth-menu en tik op de optie Verbonden apparaten. Zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld en blader door de lijst met gadgets die u al aan de uwe hebt gekoppeld. telefoon.
 • Tik op de optie Verwijderen, Verwijderen of Vergeten naast elk apparaat dat u niet langer met uw smartphone wilt gebruiken en als u klaar bent, gaat u verder met het tot stand brengen van een verbinding met een nieuw apparaat.
 • herstart je telefoon

  Als u uw Android-telefoon opnieuw opstart, worden alle instellingen geannuleerd die een Bluetooth-verbinding mogelijk tijdelijk hebben onderbroken. nadat uw telefoon opnieuw is opgestart, moet u de app Instellingen openen en de Bluetooth-functie inschakelen als deze is uitgeschakeld. Probeer vervolgens de gadget via Bluetooth met uw telefoon te verbinden om te controleren of de functie correct werkt.

  Gegevens en cache wissen

  Net als alle andere apps op je telefoon, verzamelt Bluetooth in de loop van de tijd gegevens en cache. Deze gegevens kunnen soms van invloed zijn op het vermogen van het apparaat om verbinding te maken met andere gadgets. Daarom is het belangrijk om de Bluetooth-cache en gegevens regelmatig te wissen.

 • Open de app Instellingen en navigeer naar het menu Toepassingsbeheer. Blader door de apps en services op uw telefoon totdat u Bluetooth vindt. Tik erop en kies Opslagfunctie.
 • Tik op de knoppen Gegevens wissen en Cache wissen om ze van uw telefoon te verwijderen. Start de smartphone opnieuw op en probeer een Bluetooth-verbinding tot stand te brengen met een apparaat naar keuze.
 • Probeer Bluetooth in de veilige modus te gebruiken

  Als u uw telefoon in de veilige modus gebruikt, kunt u deze mogelijk koppelen aan een specifieke gadget. Hier leest u hoe u de veilige modus op uw Android-telefoon kunt inschakelen:

 • Houd de aan/uit-knop ingedrukt totdat het aan/uit-menu op het scherm verschijnt en houd vervolgens de aan/uit-knop ingedrukt. Opnieuw opstarten in de veilige modus verschijnt op het scherm en zodra u op OK tikt, start het apparaat automatisch in de veilige modus.
 • Activeer de Bluetooth-functie in het meldingenpaneel boven aan het scherm en verbind uw telefoon vervolgens met een ander Bluetooth-apparaat.
 • Activeer de vindbare modus

  Als uw apparaat niet zichtbaar is voor anderen, kunt u uw telefoon niet verbinden met het infotainmentsysteem van uw auto of andere gadgets die Bluetooth ondersteunen. Dit is een eenvoudige taak die in slechts een paar tikken kan worden voltooid.

 • Kies de Bluetooth-optie in het menu Instellingen en zorg ervoor dat de functie is ingeschakeld.
 • U kunt verschillende instellingen zien nadat u de Bluetooth-optie hebt ingeschakeld, dus zoek gewoon de instelling waarmee uw apparaat kan worden ontdekt door andere Bluetooth-gadgets en probeer uw apparaat te koppelen. telefoon met een ander apparaat.
 • laatste opmerking:

  Ik hoop dat je de gids Fix: ‘Bluetooth Not Working or Pairing’ op Android leuk vindt. Als u vragen heeft over dit artikel, kunt u deze aan ons stellen. Deel ook je liefde door dit artikel met je vrienden te delen.

  0 Shares:
  You May Also Like
  Read More

  Beheerder wijzigen in Windows 11

  Deze handleiding gaat over het wijzigen van de beheerder in Windows 11. Lees dus stap voor stap deze…