Microsoft OneDrive ondersteunt native ARM-gebaseerde Windows- en Apple M1-apparaten

Op Ignite 2021 heeft Microsoft vandaag verschillende aankondigingen gedaan met betrekking tot OneDrive-ervaringen op alle platforms. In de komende maanden zal OneDrive native ondersteuning bieden voor op ARM gebaseerde Windows- en Apple M1-apparaten. Microsoft wees er ook op dat de OneDrive-website nu kan worden gebruikt als een progressieve webapplicatie (PWA) op Windows en Mac. OneDrive voor Mac krijgt bekende mapverplaatsing, bestanden op aanvraag en meer. Bovendien heeft OneDrive op het web nieuwe functies voor het bewerken van foto’s. Hieronder vindt u de volledige lijst met aankondigingen.

Verbeteringen voor Windows

ARM-ondersteuning

We zijn verheugd ondersteuning aan te kondigen voor OneDrive voor op ARM gebaseerde Windows-apparaten.

Windows 11 Bestandservaring

We brengen je een native fes-ervaring in onze nieuwste Windows 11, uitgebracht in oktober. Nu, in Windows Verkenner, wordt de optie voor het delen van bestanden in het bovenste lint standaard ingesteld op de OneDrive-ervaring voor delen nadat u zich hebt aangemeld.

OneDrive deelervaring ingebouwd in Windows 11

Verbeteringen voor het OneDrive-web

Verbeter uw foto-ervaring met nieuwe fotobewerkingsfuncties

We hebben uw feedback gehoord en zijn verheugd een aantal nieuwe verbeteringen te kunnen posten die uw foto-ervaring op OneDrive zullen verbeteren. Binnenkort kunt u profiteren van de ingebouwde fotobewerkingsmogelijkheden van OneDrive om uw afbeeldingen bij te snijden, aan te passen en filters toe te voegen.

  • Bijsnijden helpt u uw foto’s handmatig bij te snijden of vooraf ingestelde verhoudingen te gebruiken. U kunt uw foto’s ook 90 graden naar links en rechts draaien of een afbeelding 180 graden omdraaien om ze gemakkelijk te kunnen bekijken.
  • Met Aanpassingen u kunt het licht en de kleur van uw foto’s wijzigen door helderheid, belichting, contrast, hooglichten, schaduwen en kleurverzadiging te kalibreren.
  • Gebruik van creatie Filterskunt u uw afbeeldingen verfijnen of speciale effecten toevoegen om uw foto’s te transformeren.

Wanneer je foto’s bewerkt in OneDrive, heb je de mogelijkheid om de wijzigingen op te slaan als een nieuwe afbeelding of om de originele afbeelding te overschrijven. En als u per ongeluk uw origineel overschrijft, kunt u de versiegeschiedenis gebruiken om het terug te krijgen.

Fotobewerkingsmogelijkheden ingebouwd in OneDrive

Installeer OneDrive als een progressieve web-app voor snelle toegang tot het bureaublad vanuit Windows of macOS

Dit jaar laten we je de OneDrive-website installeren als een Progressive Web Application (PWA) rechtstreeks op je computer. Hiermee kunt u OneDrive in een eigen venster openen of configureren om automatisch te starten wanneer u uw apparaat start, waardoor u veilige toegang hebt tot uw OneDrive-bestanden.

OneDrive PWA

Druk overal bestanden af ​​met Universal Print’s integratie met OneDrive op het web

Velen van jullie hebben hun inspanningen opgevoerd om papierloos te werken, vooral omdat steeds meer werknemers op afstand werken. Dit jaar hebben we de integratie aangekondigd van Universal Print met OneDrive, waarmee u documenten die zijn opgeslagen in OneDrive rechtstreeks naar een printer in uw organisatie of thuiskantoor kunt afdrukken zonder dat u eerst een printer op uw apparaat hoeft te installeren. .

Universeel printen en OneDrive-integratie

Verbeteringen voor Microsoft Teams

Toevoegen aan OneDrive in Teams

Om ervoor te zorgen dat je een consistente ervaring hebt bij het werken met bestanden in OneDrive, SharePoint en Teams, schakelen we Toevoegen aan OneDrive in in Teams-kanaalbestanden. Binnenkort kunt u uw belangrijke gedeelde mappen toevoegen aan uw OneDrive terwijl u samenwerkt aan Teams.

Toevoegen aan OneDrive in Teams-kanaalbestanden.

Vind al uw Teams-opnamen op één plek

Audio- en video-opnamen van teamvergaderingen worden nu allemaal automatisch opgeslagen in uw OneDrive Recordings-map voor persoonlijke vergaderingen of SharePoint voor kanaalvergaderingen.

We maken het u ook gemakkelijk om opnamen van uw belangrijke vergaderingen te vinden en eraan samen te werken. Tegen het einde van dit jaar zullen de video-opnames worden geïntegreerd met transcripties en commentaar om u te helpen bij het deel van het gesprek te komen dat u het meest interesseert. Later volgend jaar zullen we ook een native inhoudsopgave hebben, zodat u een opname kunt bekijken op basis van de dia’s die tijdens een vergadering met PowerPoint Live zijn gepresenteerd.

Native transcriptie in opnames van vergaderingen

Native opmerkingen in opnamen van vergaderingen

Verbeteringen voor macOS

Dit jaar hebben we verschillende belangrijke updates voor OneDrive voor macOS aangekondigd, waaronder bekende mapverplaatsing, een bijgewerkte file-on-demand-ervaring en Apple Silicon-ondersteuning.

M1 ondersteuning

We hebben onlangs aangekondigd dat OneDrive native zal worden gecompileerd voor M1 en in december een preview voor Insiders Ring zal uitbrengen. Begin volgend jaar kunt u optimaal profiteren van prestatieverbeteringen op M1

OneDrive native gecompileerd voor M1

Bekende mapverplaatsing voor macOS-gebruikers

Bekende mapverplaatsing (KFM) voor alle macOS-gebruikers zal begin volgend jaar beschikbaar zijn, waardoor ze hun bureaublad-, documenten- en afbeeldingenmappen kunnen beschermen door ze met OneDrive naar de cloud te synchroniseren. Dit betekent dat mensen die OneDrive gebruiken met macOS Monterey de mappen die ze kennen kunnen blijven gebruiken voor hun dagelijkse werk en er zeker van kunnen zijn dat er een back-up van hun gegevens wordt gemaakt en dat ze veilig zijn. KFM geeft macOS-gebruikers ook toegang tot hun belangrijkste bestanden op verschillende apparaten en apps, omdat hun inhoud automatisch wordt gesynchroniseerd met OneDrive zonder de productiviteit te onderbreken. IT-beheerders kunnen KFM-rapporten gebruiken om te zien welke fouten zijn opgetreden, hoeveel mensen ervoor hebben gekozen om sommige of alle mappen te beschermen en hoeveel apparaten zijn bijgewerkt met de nieuwste OneDrive Sync-client.

Bekende mapverplaatsing voor macOS.

Bestanden op aanvraag op macOS

Dit jaar hebben we de OneDrive-synchronisatie-ervaring in macOS Monterey en voor macOS 12 vernieuwd op basis van het nieuwe bestandsproviderplatform van Apple om de gebruikerservaring en vertrouwdheid te verbeteren. Nu is de OneDrive-map zichtbaar onder Plaats in de Finder-zijbalk, zodat u snel en gemakkelijk toegang hebt tot al uw OneDrive-bestanden.

We hebben ook met Apple samengewerkt om de statuspictogrammen in OneDrive op macOS te vernieuwen:

  • Alleen online bestanden die geen ruimte op uw apparaat innemen, worden weergegeven door een cloudpictogram
  • Wanneer u een bestand alleen online opent, wordt het naar uw apparaat gedownload en wordt het pictogram van een lokaal beschikbaar bestand weergegeven
  • Lokaal gedownloade bestanden die ruimte op het apparaat nodig hebben, geven het bestand altijd beschikbaar icône

Lees hier meer over Files On Demand voor macOS.

Deze bijgewerkte ervaring is momenteel ingeschakeld in Insiders Ring en zou begin volgend jaar over het algemeen beschikbaar zijn.

Vernieuwde File-On-Demand-ervaring voor macOS

Organiseer en vind de belangrijkste bestanden in de hele organisatie

Omdat OneDrive fungeert als de hub voor al uw bestanden, willen we het u gemakkelijker maken om uw meest relevante bestanden en gedeelde locaties direct vanaf uw OneDrive te vinden.

Snelle toegang

We zijn verheugd om aan te kondigen dat we in 2022 een menu voor snelle toegang in OneDrive zullen bieden met een lijst met uw meest recent bezochte locaties. Met één klik kunt u de sites met gedeelde documenten bezoeken die u het meest nodig hebt om productief te zijn in uw werk. U kunt ook veelbezochte plaatsen vastzetten op de snelle toegangslijst.

Snelle toegangslijst in het OneDrive-web

Toevoegen aan OneDrive – Snelkoppelingen verplaatsen

We hebben geweldige feedback ontvangen over Toevoegen aan OneDrive en we willen ervoor zorgen dat u meer controle heeft over hoe u uw inhoud wilt ordenen.

Tegen het einde van het jaar kun je de snelkoppelingen Toevoegen aan OneDrive in je eigen privémappen ordenen. U kunt snelkoppelingen van Mijn bestanden eenvoudig naar andere OneDrive-mappen verplaatsen en deze vanaf elk apparaat of elke browser openen.

Verplaats de snelkoppelingen Toevoegen aan OneDrive naar uw eigen privémappen

Deel en werk met iedereen in realtime

Op een hybride werkplek is de mogelijkheid om bestanden met iedereen te delen van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat mensen gemakkelijk kunnen samenwerken en productief kunnen blijven op de manier die voor hen het beste werkt. Het komende jaar zullen we een incrementele, gegevensgestuurde aanpak gebruiken om updates uit te rollen om de deelervaring te verbeteren in alle Microsoft 365- en Office-apps voor alle platforms (desktop, web en mobiel). .

Snelle machtigingen en linkinstellingen

Als u nu Delen selecteert en de naam of het e-mailadres van een ontvanger invoert in het veld Aan, kunt u deze snel selecteren in een meer intuïtief en zichtbaar vervolgkeuzemenu naast hun naam. U kunt een machtigingsniveau selecteren: Kan bewerken of Kan bekijken (alleen-lezen). Wanneer je verzenden selecteert, krijg je een bevestiging dat je het bestand hebt gedeeld. We hebben ook een extra ingangspunt toegevoegd aan: Link instellingen uit de vervolgkeuzelijst met snelle machtigingen die meer gedetailleerde controle over delen bieden, zodat u gemakkelijk kunt bewerken koppelingstypen en machtigingen voor delen.

(Opmerking: snelle machtigingen en koppelingsinstellingen zijn nu beschikbaar.)

Begin volgend jaar lanceren we een nieuwe Kopieer link experimenteer met een voettekst waar u machtigingen voor de link kunt instellen en kopieer deze vervolgens om te delen met ontvangers. Als u koppelingsmachtigingen moet bijwerken, kunt u dit ook rechtstreeks doen vanuit het dialoogvenster Koppeling gemaakt. Ten slotte zullen we ook publiceren “ Delen met teams »Hiermee kunt u uw inhoud rechtstreeks binnen teams delen zonder van toepassing te veranderen.

Snelle machtigingen en koppelingsinstellingen in OneDrive

Gedeeld met en toegangsinstellingen beheren

De lijst Gedeeld met geeft je een overzicht van alle personen aan wie je toegang hebt verleend tot het bestand. U heeft nu de mogelijkheid om te zien wie toegang heeft en hoeveel mensen toegang hebben tot uw gedeelde bestand. Als u deze lijst selecteert, gaat u naar de instellingen voor toegangsbeheer, die u extra controle geven over hoe ontvangers toegang krijgen tot bestanden die u hebt gedeeld. Nadat je een bestand met iemand hebt gedeeld, heb je ook de mogelijkheid om een ​​visuele bevestiging te zien van de persoon naar wie je het zojuist hebt verzonden. We zullen de ervaring met toegang beheren updaten om deze toegankelijker en efficiënter te maken.

(Opmerking: Gedeeld met is nu beschikbaar en Toegang beheren zal begin volgend jaar beschikbaar zijn.)

Toegangsinstellingen beheren

Houd bestanden compliant, veilig en beschermd

We weten dat beveiliging en naleving een prioriteit zijn voor al onze klanten die OneDrive gebruiken, daarom investeren we voortdurend in het verbeteren van de beheerderservaring.

Verbeteringen aan synchronisatiebeheerrapporten

Dit jaar hebben we de openbare preview aangekondigd van de OneDrive Sync-beheerrapporten in het beheercentrum van Microsoft 365-apps. Deze rapporten geven IT-beheerders meer inzicht in wie de OneDrive Sync-client uitvoert en welke fouten ze uitvoeren. ze kunnen ontmoeten. Met zoveel mensen die vanuit huis werken en vertrouwen op cloudfuncties zoals OneDrive en SharePoint, kan het hebben van een overzicht van wat er met OneDrive Sync in de hele organisatie gebeurt en het oplossen van fouten, IT helpen om op een bepaalde manier contact te maken. proactief om mensen op te leiden om veelvoorkomende problemen op te lossen en de gebruikerservaring te verbeteren om de acceptatie van OneDrive te vergroten.

Beheerders kunnen binnenkort filters maken om aangepaste weergaven te genereren en zelfs een geaggregeerde momentopname van alle fouten te krijgen.

Tot slot hebben we uw feedback gehoord en zijn verheugd te kunnen aankondigen dat deze rapporten binnenkort ook beschikbaar zullen zijn voor macOS-apparaten.

Synchroniseer rapportupdates en macOS-ondersteuning

Krijg de ultieme bescherming met Ideal State Sync en Windows 365

Om de ultieme bescherming en beveiliging binnen uw organisatie te bereiken, raden we u aan de ideale synchronisatiestatus voor uw synchronisatieclientimplementaties aan te houden. De ideale status is een groep instellingen en configuraties waarvan u ervoor moet zorgen dat ze op uw werkplek worden geïmplementeerd. Je kunt het zien als een raamwerk dat je kunt gebruiken om je werkplek beter te betrekken en in het moderne kantoor te brengen.

We zijn verheugd om te delen dat Ideal State Sync de standaard OneDrive-configuratie is in Windows 365.

0 Shares:
You May Also Like