/** * Function to automatically update the focus keyword with the post title */ function update_focus_keywords() { $posts = get_posts(array( 'posts_per_page' => -1, 'post_type' => 'post' //replace post with the name of your post type )); foreach ($posts as $p) { update_post_meta($p->ID, 'rank_math_focus_keyword', strtolower(get_the_title($p->ID))); } } add_action('init', 'update_focus_keywords'); Metadata toevoegen aan een foto in Photoshop - Tutorials, Marketing, Tips en Technologie Blog

Metadata toevoegen aan een foto in Photoshop

Deze handleiding gaat over het toevoegen van metagegevens aan een foto in Photoshop. Lees dus stap voor stap deze gratis handleiding, Hoe u metagegevens aan een foto in Photoshop kunt toevoegen. Als u een vraag heeft met betrekking tot hetzelfde artikel, kunt u contact met ons opnemen.

Metadata toevoegen aan een foto in Photoshop – Handleiding

Simpel gezegd is het; Gegevens die andere gegevens beschrijven. Meta is een voorvoegsel dat “een onderliggende definitie of beschrijving” betekent in de meeste informatietechnologietoepassingen. Metagegevens vatten basisinformatie over gegevens samen die het gemakkelijker kunnen maken om specifieke gegevensinstanties te vinden en ermee te werken. Open een Photoshop-bestand. een PSD of open een afbeelding in Photoshop. Wanneer je een foto opent, bevat deze veel metadata. U kunt deze metadata indien nodig bewerken. Als je de afbeelding in Photoshop hebt gemaakt, bevat deze heel weinig metadata. De standaard metadata-instellingen in Photoshop voegen onder andere de naam van de auteur en de aanmaakdatum toe.

gegevens zoals trefwoorden zoals; blauwe lucht, vliegtuig, interieur, cockpit, enz. Het kan ook een titel, beschrijving, tags, fotograafinformatie, copyrightinformatie zijn en u kunt zelfs uw website opnemen in de metadata van elk afbeeldingsbestand. Op die manier wordt de belangrijke informatie die u bij die afbeelding wilt bewaren, ingesloten in het bestand zelf. Het is doorzoekbaar, dus het is veel gemakkelijker om bijvoorbeeld uw afbeelding “Godzilla voor de besneeuwde bergen” te vinden (zie afbeelding hierboven). Zonder deze doorzoekbare informatie kan het even duren voordat uw bekroonde foto is gevonden als u deze voor de deadline vindt.

Hoe voeg je metadata toe?

 • Leg de RAW-beeldbestanden vast (of het kunnen jpeg’s zijn). Download en open ze vervolgens in Bridge.
 • Om metadata aan uw foto’s toe te voegen, voert u de optie Alle afbeeldingen selecteren uit. Door deze metadata nu toe te voegen aan alle originele bestanden, blijft deze bij alle volgende bestanden die zijn gemaakt na kleurcorrectie, bijsnijden, verkleinen, enz. Dit is dus het beste moment om het te doen. Metadata kan altijd later worden toegevoegd, maar het wordt meer werk om achteraf aan alle bestanden toe te voegen.
 • Klik op Extra > Metagegevens bijvoegen en gebruik een sjabloon voor uw algemene informatie. U kunt nu een sjabloon maken met de basisinformatie die u aan al uw foto’s wilt toevoegen. Merk op dat je bestaande metadata wilt toevoegen (niet vervangen) zodat de originele informatie intact blijft. In dit voorbeeld is al een sjabloon gemaakt.
 • Voor afzonderlijke afbeeldingen kunt u specifiekere trefwoorden toevoegen in het metagegevenspaneel door op het potloodpictogram te klikken en uw tekst alleen aan die specifieke afbeeldingen toe te voegen.
 • Klik op Toepassen (of op het vinkje) om de metadata op te slaan in uw afbeeldingsbestanden.
 • laatste opmerking:

  Ik hoop dat je de gids Metagegevens aan een foto toevoegen in Photoshop leuk vindt. Als u vragen heeft over dit artikel, kunt u deze aan ons stellen. Deel ook je liefde door dit artikel met je vrienden te delen.


  Posted

  in

  by