/** * Function to automatically update the focus keyword with the post title */ function update_focus_keywords() { $posts = get_posts(array( 'posts_per_page' => -1, 'post_type' => 'post' //replace post with the name of your post type )); foreach ($posts as $p) { update_post_meta($p->ID, 'rank_math_focus_keyword', strtolower(get_the_title($p->ID))); } } add_action('init', 'update_focus_keywords'); Met iOS 16 kunnen gebruikers CAPTCHA's automatisch omzeilen - Tutorials, Marketing, Tips en Technologie Blog

Met iOS 16 kunnen gebruikers CAPTCHA’s automatisch omzeilen

iOS 16 heeft een nieuwe functie waarmee het automatisch CAPTCHA’s in Safari kan omzeilen, evenals andere browsers en apps van derden. Dit is een zeer ondergewaardeerde functie en zal het browsen veel gemakkelijker maken.

Indien ingeschakeld, verifieerde deze functie de Apple ID en het apparaat van de gebruiker om te controleren of ze een goede reputatie hebben en stuurt een Private Access Token naar de app of website. Dit betekent dat gebruikers geen complexe puzzels hoeven te voltooien of afbeeldingen hoeven te selecteren – dit gebeurt allemaal automatisch.

Omzeil CAPTCHA’s in iOS 16

Hoewel CAPTCHA’s niet voor niets bestaan, namelijk om websites en apps te beschermen tegen aanvallers en bots, kunnen ze ook op een aantal manieren problematisch zijn. Ze zijn niet alleen traag, maar ze vormen ook privacyrisico’s als gevolg van tracking en veroorzaken problemen met de toegankelijkheid.

Om ervoor te zorgen dat gebruikers de best mogelijke ervaring krijgen en tegelijkertijd apps en websites te beschermen tegen aanvallers en bots en gebruikers tijd te besparen, heeft Apple ondersteuning toegevoegd voor Private Access Tokens in iOS 16, iPadOS 16 en macOS Ventura. Dit is een nieuwe technologie die op weg is om een ​​standaard te worden in de IETF Privacy Pass-werkgroep, waar ook andere bedrijven in zijn opgenomen. Private Access Tokens zorgen ervoor dat legitieme HTTP-verzoeken kunnen worden gevalideerd, zonder de privacy van gebruikers of persoonlijke informatie in gevaar te brengen.

Apple heeft op WWDC 2022 aangekondigd dat Cloudflare en Fastly al ondersteuning hebben toegevoegd aan hun CAPTCHA’s, wat betekent dat het inschakelen van deze functie in iOS 16 ze automatisch zal oplossen. Google is de enige andere grote leverancier die CAPTCHA’s aanbiedt en het is onduidelijk of ze in de toekomst aan boord zullen zijn.

Vanuit een gebruikersperspectief, om deze functie te gebruiken, moet u ervoor zorgen dat u naar Apple ID> Wachtwoord en beveiliging> Automatische verificatie gaat en de functie inschakelt.

Lees verder:


Posted

in

by