Je hebt waarschijnlijk geen screenprotector nodig

Schermbeschermers worden verkocht als een noodzaak, maar ze zijn niet zo handig als vroeger. Als u de schermbeschermer weggooit, kunt u geld besparen en uw telefoon comfortabeler in het gebruik maken.

Update, 20/12/21: Geverifieerde links en consistent goede inhoud.

Gorilla Glass is sterker dan gewone metalen

De originele iPhone was de eerste smartphone die een glazen scherm gebruikte in plaats van een plastic scherm. Maar Apple gebruikte niet zomaar glas; het bedrijf vertrouwde op een “Gorilla Glass” ontwikkeld door een bedrijf genaamd Corning.

Tegenwoordig levert Corning Gorilla Glass aan de meeste smartphonefabrikanten. Gorilla Glass 6, de nieuwste formulering van Corning, is sterker dan het glas dat bij de originele iPhone werd geleverd (of zelfs het glas dat bij uw laatste telefoon werd geleverd). Gorilla Glass is harder dan de gewone metalen die je in sleutels en messen aantreft, en het is bestand tegen meerdere keren op de grond worden gegooid.

Met andere woorden, het scherm van je telefoon is veel moeilijker te breken dan voorheen. Schermbeschermers waren ooit een nietje, maar zijn tegenwoordig niet meer nodig. Maar Gorilla Glass is niet perfect, toch? Zijn er geen situaties waarin een screenprotector nodig is?

Screenprotectors zijn (soms) handig

Een persoon pakt zijn kapotte telefoon van de grond.  Zij zijn verdrietig.

Screenprotectors zien er vies uit. Ze krassen snel en maken je scherm minder levendig. Bovendien zijn plastic schermbeschermers erg goed in het vasthouden van vingervet, wat een grove herinnering is aan de talloze lichaamsfuncties van de mensheid.

Maar screenprotectors zijn nog niet overbodig. Gorilla Glass kan sterk genoeg zijn om een ​​flinke val te weerstaan, maar het kan nog steeds worden bekrast door rotsen, zand en zeldzame metalen (zoals diamanten). Je telefoon zal er als een hel uitzien als hij ooit op een onverharde parkeerplaats glijdt, en hij zal bedekt zijn met microkrasjes als je hem ooit in een zak vol zand stopt.

Wanneer is de laatste keer dat een van deze dingen jou is overkomen? Vreemde ongelukken gebeuren niet zo vaak. Natuurlijk is het goed om een ​​screenprotector te hebben als er iets ergs gebeurt. En hey, als je op een slagveld werkt of vreselijke pech hebt, dan is een screenprotector waarschijnlijk de moeite waard om te kopen. Maar voor de meeste mensen zijn rare ongelukken zo zeldzaam dat een schermvervanging goedkoper, gemakkelijker en draaglijker kan zijn dan elke maand een nieuwe schermbeschermer te installeren.

Overweeg een vervoerderverzekering of lokale reparatiewerkplaatsen

Een telefoonreparateur maakt een telefoon open om het scherm te vervangen.

Screenprotectors zijn niet meer zo belangrijk als vroeger. Ze voegen een beetje extra bescherming toe aan je telefoon, maar die extra bescherming is niet altijd nodig. Zie het als het dragen van kniebeschermers tijdens het fietsen. Ze zijn superlelijk, maar ze kunnen van pas komen bij een bizar ongeluk.

Het punt is dat telefoonschermen vrij eenvoudig te vervangen zijn (gemakkelijker dan je kogelgewrichten). Een plaatselijke reparatiewerkplaats zou het scherm van je telefoon moeten kunnen vervangen voor ongeveer $ 100, wat niet ver is van wat je zou kunnen betalen voor een jaar schermbeschermers voor $ 15. Als je het niet erg vindt om een ​​winkel binnen te lopen en contact te hebben met een echt mens is, is de schermbeschermer misschien het negeren waard.

U kunt verder gaan met een koeriersverzekering of AppleCare. De meeste verzekeringsplannen van vervoerders bieden schermvervangingen tegen een gereduceerd tarief, meestal tussen $ 20 en $ 30. Natuurlijk, deze verzekeringsplannen zijn een beetje prijzig (ongeveer $ 100 per jaar), maar ze dekken ook verloren, gestolen en defecte apparaten voor een nominale vergoeding (of gratis).

Hoe dan ook, schermbeschermers zijn niet langer een beslissing op leven en dood. Het is een vorm van bescherming die kan worden vervangen of aangevuld met een verzekering van de vervoerder of uw plaatselijke reparatiewerkplaats, en u zult uw schermbeschermer waarschijnlijk niet missen als u besluit hem te dumpen.

Oké, maar wat als ik toch een screenprotector wil?

Een persoon brengt een plastic schermbeschermer op zijn telefoon aan.

Werk je in de bouw, heb je pech of wil je je telefoon aan het einde van het jaar doorverkopen, dan is een screenprotector wellicht de moeite waard. Maar screenprotectors zijn er in allerlei smaken, dus we zullen elk type screenprotector doornemen om het winkelen een beetje makkelijker voor je te maken.

Dit zijn de vier soorten schermbeschermers:

  • Hittegehard glas: Deze slechteriken zijn veel sterker dan plastic schermbeschermers, ze zijn mooi en ze zijn heel gemakkelijk aan te brengen op je scherm. Maar ze kunnen van je telefoon een sprankelend kinderspeelgoed maken.
  • Polyethyleentereftalaat (PET): Deze plastic screenprotectors zijn erg goedkoop, dun, licht en soepel. Ze zijn moeilijk te installeren en niet zo moeilijk, maar ze zijn bijna onzichtbaar wanneer ze op je scherm worden toegepast.
  • Thermoplastisch polyurethaan (TPU): De meeste plastic screenprotectors zijn gemaakt van TPU. Het is een dun, flexibel plastic dat vreemd aanvoelt en moeilijk te installeren is. Maar het is dunner dan glas en sterker dan PET-schermbeschermers, dus daar ga je.
  • Vloeibare schermbeschermers: Ja, vloeibare schermbeschermers zijn één ding. Ze kunnen wat krassen vermijden, maar dat is het dan ook. Een vloeibare schermbeschermer zal je telefoon niet redden van een rampzalige crash, en het is vrij moeilijk te zeggen wanneer je het product opnieuw moet aanbrengen.

We raden je aan om het bij gehard glas of PET-schermbeschermers te houden. Als je genoeg hebt van de schermbeschermer die je gebruikt, probeer dan over te schakelen naar een ander type om te zien wat je ervan vindt. Of, weet je, stop helemaal met het gebruik van schermbeschermers.

0 Shares:
You May Also Like