Instructies voor coöperatieve multiplayer in Elden Ring

Ring of Elden maakt coöperatief spelen onnodig onhandig. Of je nu online met je vrienden wilt spelen of willekeurig met Tarnished, dit is wat je moet weten over summoning, beeltenissen, vereiste items en multiplayer-wachtwoorden in Ring of Elden.

Waarschuwing: Dit artikel bevat kleine spoilers voor Elden Ring-items.

Doe mee met het spel van iemand anders

Voordat je met andere spelers in Ring of Elden kunt racen, moet je een paar belangrijke items oppikken. De eerste die je wilt vasthouden, is de Vinger gewikkeld in aanslag (te vinden in de tutorial van het spel), waarmee je een oproepteken voor coöperatief spel kunt maken. Hierdoor kunnen andere spelers je naar hun wereld oproepen en zo een coöperatieve sessie starten. Gebruik het item in je inventaris en je maakt een oproepteken dat zichtbaar is voor andere spelers.

Verpakte vinger in het Elden Ring-menu.

Roep een speler op voor je spel

Als je liever spelers naar je gamewereld roept, moet je de Remedie voor oprollende vingersdie je bij verkopers kunt kopen of in je inventaris kunt maken (nadat je hun recept hebt gekocht bij Kalé in Elleh Church). Hiermee kun je nabijgelegen oproeptekens zien en een speler naar je rol lokken.

Finger Remedy-menu in Elden Ring.

Oproepen van poelen en beeltenissen van martelaren

U kunt ook vinden Beeltenissen van martelaren bevindt zich op belangrijke punten in het spel. Door deze te activeren en de Furlcalling Finger Remedy te gebruiken, zie je een groep spelers die zich bij jouw wereld willen aansluiten. Als je naar een willekeurige wereld wilt worden opgeroepen, kun je de Kleine gouden beeltenis (gevonden op een martelaarbeeltenis nabij de plaats van de eerste fase van genade) in de buurt van een van deze martelarenbeeltenissen.

Menu Elden Ring Gouden Beeltenis.

Speel samen met vrienden

Hoewel je met de bovenstaande methoden samen kunt spelen met vreemden, heb je soms de hulp nodig van een specifieke persoon op je vriendenlijst. Als je coöp met een vriend wilt spelen, moet je in het multiplayer-submenu duiken en een “multiplayer-wachtwoord” instellen. Jij en je vriend moeten stel hetzelfde wachtwoord indie dan alleen hun oproepteken in jouw wereld zullen vullen.

Houd er rekening mee dat je gaat moet op dezelfde plaats in het spel zijn om het oproepteken te zien. Als je bijvoorbeeld een vriend wilt oproepen om je te helpen in Elleh’s Church, moet hij of zij een oproepingspaneel in Elleh’s Church laten vallen. Als ze ergens anders een oproeppaneel neerzetten, moet je naar de locatie gaan om het te activeren.

Zoals veel FromSoftware-spellen, is de multiplayer een beetje buggy. Als je de bovenstaande stappen volgt en er verschijnt geen paneel, probeer dan het spel opnieuw te starten of het gebied opnieuw te laden.

Samenwerkingslimieten van Elden Ring

Elden Ring-personage met een licht harnas.

Hoewel een vriend je vergezelt in Ring of Elden, is reizen minder ontmoedigend, maar het gebruik ervan is onderhevig aan ernstige beperkingen. Hier zijn enkele beperkingen om in gedachten te houden voordat je in coöp gaat:

  • Zodra je een coöperatieve wereld betreedt, kan een vijandige speler je binnenvallen. Dit verandert je coöpsessie in wezen in een competitieve sessie, waarbij jij en je vrienden proberen de indringer te doden en terug te sturen naar hun wereld.
  • Je kunt Torrent niet in co-op mounten.
  • De samenwerking is beperkt tot maximaal drie spelers tegelijk: één gastheer en twee opgeroepen karakters.
  • Opgeroepen personages hebben verminderde attributen en de helft van hun gebruikelijke kolven.
  • Verslagen bazen worden alleen verslagen in de wereld van de gastheer, en het verslaan van een baas brengt opgeroepen spelers terug naar hun eigen wereld.
  • Crossplay wordt niet ondersteund tussen verschillende platforms. (Met andere woorden, PS5-spelers moeten met andere PS5-spelers spelen, pc-spelers moeten met andere pc-spelers spelen en Xbox-spelers moeten met andere Xbox-spelers spelen.)

Elden Ring Co-Op: instellingen om in te schakelen

Voordat je in Ring of Elden’s co-op kunt duiken, moet je een paar instellingen in je menu inschakelen. Deze zijn meestal standaard ingeschakeld, maar als u problemen ondervindt, moet u ze opnieuw controleren.

Navigeer eerst naar Systeem > Netwerk in Elden Ring. Schakel de optie “Summon Sign verzenden” in en wijzig “Startinstelling” in “Online spelen”.

Overzicht van Elden Ring Coöp-items

Locatie van de beeltenis van de martelaar in Elden Ring.

Tussen de Tarnished Wrapped Finger, de Furlcalling Finger Remedy en de Little Golden Effigy, is het gemakkelijk om uit het oog te verliezen welk item je moet gebruiken voor actieve multiplayer. Als je moeite hebt met al het jargon, hebben we Ring of Elden afgerond. Hier zijn de belangrijkste coöperatieve elementen van:

  • Kleine gouden beeltenis: Stuurt een oproepteken naar geactiveerde oproeppools in de buurt. Gebruik dit item als je in de buurt van Martyr Effigies bent en je wilt aansluiten bij het spel van een andere speler.
  • Bezoedelde vinger: Creëert een oproepteken. Gebruik het om mee te doen aan het spel van een andere speler.
  • Remedie voor rolvinger: Onthul nabijgelegen oproepborden. Gebruik het om spelers naar jouw wereld te roepen.
  • Beeltenissen van de martelaar: Standbeelden verspreid over de Lands Between die coöperatief spelen mogelijk maken met behulp van de kleine gouden beeltenis.
0 Shares:
You May Also Like
Read More

Wat is compositie in fotografie?

Compositie is een fotografische techniek waarbij verschillende individuele foto’s (en soms ook digitale effecten) worden gecombineerd tot één…