Hoe een oude laptop voor kinderen in te stellen

De meeste oude laptops beginnen stof te verzamelen als ze te oud zijn om iets nuttigs te gebruiken. Revitaliseer en beveilig uw oude apparaten en verander een dure presse-papier in een leuke speeltuin en educatief hulpmiddel voor kinderen.

Maak het schoon

Het eerste dat u moet doen als u zich voorbereidt om een ​​kind op uw oude laptop te laten vallen, is ervoor te zorgen dat deze geen opdringerige, afleidende of ongepaste inhoud bevat. Het kan zo simpel zijn als het bijwerken van uw Windows- of Mac-machine, het verwijderen van alle onnodige programma’s en het verwijderen van al uw bestanden.

Als je alle belangrijke bestanden al van je harde schijf hebt hersteld, is de meest betrouwbare manier om je laptop kindvriendelijk te maken, het apparaat terug te zetten naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen. Als het een Windows-computer is, kunt u Uw Windows 10-computer herstellen gebruiken, Windows 7 opnieuw installeren of uw Windows 8-computer herstellen. Kan een schone installatie krijgen van de nieuwste versie van macOS.

U kunt nog steeds hardwareproblemen tegenkomen met gebruikte batterijen, defecte harde schijven of stoffige moederborden. Als de batterij van uw laptop op enigerlei wijze beschadigd of vervormd is, vervangt u deze. Sommige van deze problemen kunnen de tijd en het geld waard zijn om op te lossen. Helaas kost het repareren van uw oude computer vaak meer dan het kopen van een nieuwe Chromebook voor uw kinderen.

Opsluiten

Zodra uw laptop grondig is schoongemaakt en naar behoren werkt, moet u ervoor zorgen dat deze veilig is. Het gaat hierbij niet om het doorvoeren van ingewikkelde beveiligingsmaatregelen. In feite hebben de meeste Windows-machines Windows Defender, een vast antivirusprogramma. Als je kind een Mac gaat gebruiken, moet je je Mac nog steeds beschermen tegen kwaadaardige code om ervoor te zorgen dat hij veilig is wanneer je surft.

Als de beveiliging is ingesteld, wilt u de op één na belangrijkste beveiligingsfunctie instellen voor jonge mensen die laptops gebruiken: ouderlijk toezicht. Het beperken van gebruikstijd, bepaalde functies, toegang tot ongepaste websites en inhoud zijn cruciaal voor het ontwikkelen van een gezonde relatie tussen een kind en technologie en internet. Macs hebben de mogelijkheid om speciaal voor kinderen gebruikersaccounts aan te maken met beperkingen op app-gebruik en schermtijd. Windows 7 en Windows 10 hebben beide robuust ouderlijk toezicht. Met Windows 10 kun je zelfs een kinderaccount maken en controleren voor nog meer veiligheid terwijl ze werken en spelen.

Vul het in

Nu uw buiten gebruik gestelde machine schoon en veilig is, is het tijd om ervoor te zorgen dat de inhoud waar uw kind toegang toe heeft boeiend, educatief en gezond is. Houd er bij het zoeken naar gezinsvriendelijke inhoud rekening mee dat de meeste gratis inhoud vol advertenties staat. Het kan moeilijk zijn om inhoud van hoge kwaliteit voor kinderen te vinden, dus we gingen door en deden dit deel voor u:

  • PBS Kids biedt een breed scala aan games, video’s en activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.
  • Minecraft is het populairste computerspel voor kinderen met veel creativiteit en vindingrijkheid.
  • Hoopla werkt samen met bibliotheken om kinderen gratis toegang te geven tot e-books.
  • Scratch bij MIT richt zich op het aanleren van basiscodering aan kinderen vanaf 4 jaar.
  • ABC Mouse brengt leerspellen over verschillende onderwerpen samen in een abonnementspakket.
  • Virtuele tours bieden een mooie kans om samen bekende plekken te verkennen.
  • Google Classroom is een van de populairste apps voor thuisonderwijs.

Houd zoals altijd uw kinderen goed in de gaten wanneer ze werken of spelen. Hoewel ouderlijk toezicht met betrekking tot de vorige sectie kan helpen uw kind te beperken tot alleen goedgekeurde sites, worden kinderen gewaarschuwd en vinden ze altijd een manier om de regels te omzeilen.

Versnellen

Als u nog steeds niets op uw laptop kunt uitvoeren, is het misschien tijd om de belasting te verlichten. Het updaten van een oudere laptop naar een nieuwere versie van hetzelfde besturingssysteem kan de oudere hardware overbelasten. In plaats van iets zwaars als Windows 10 te gebruiken, kunt u besturingssystemen zoals Google’s Chrome OS installeren, die zijn ontworpen om op apparaten met een laag energieverbruik te werken. Het is misschien een beetje een technische inspanning, maar het biedt een perfecte gelegenheid om uw kinderen over technologie te leren. Het is altijd de moeite waard om alle kleine dingen te overwegen die u kunt doen om uw Windows- of Mac-machine sneller te maken.

Als je klaar bent om je handen vuil te maken, kun je je laptop nieuw leven inblazen door Chrome OS op elke laptop te installeren. Uw apparaat zal waarschijnlijk niet veel Chrome-apps kunnen uitvoeren, maar het zou in ieder geval voldoende moeten zijn om de Chrome-browser uit te voeren. Dit geeft uw kind toegang tot een gezonde selectie van sites om te leren en te spelen.


Van ongebruikte en nutteloze technologie zijn we erin geslaagd om uw apparaat tot leven te brengen dat nu door uw kinderen kan worden gebruikt voor werk of spel. Je toestel hoeft niet snel of stijlvol te zijn. Nu hij schoon, veilig en gevuld is met geweldige inhoud, is uw oude laptop klaar om de volgende generatie te onderwijzen en te betrekken.

0 Shares:
You May Also Like