Heeft de nieuwe MacBook Pro 2021 “notch” een Face ID?

Apple verraste velen door een iPhone-achtige “notch” toe te voegen aan het nieuwe 2021 MacBook Pro-scherm, wat de hoop opriep om Face ID-beveiligingstechnologie te integreren.

Terwijl eind vorige week geruchten suggereerden dat de hack deel zou kunnen uitmaken van een grotere review, achtten veel ervaren waarnemers het onwaarschijnlijk.

Tijdens het “Unleashed”-evenement op 18 oktober bevestigde Apple de verwijdering van het scherm, evenals een verbeterde webcam met een resolutie van 1080p. Apple noemt het de beste camera die het ooit in een MacBook heeft gestopt met tweemaal de resolutie en prestaties bij weinig licht als zijn voorganger.

In een persbericht stelt Apple: “Het camerasysteem vertrouwt op de krachtige beeldsignaalprocessor (ISP) en neurale motor in de M1 Pro en M1 Max voor computervideo die de videokwaliteit verbetert – zodat gebruikers er scherper uitzien met natuurlijkere huidtinten . . ”

Is Face ID beschikbaar op de nieuwe MacBook Pro 2021?

Hoewel de nieuwe FaceTime HD 1080p-camera het face-to-face videobellen zal vergroten, is er geen bewijs van de Face ID biometrische beveiligingsfunctie waarmee Mac-gebruikers hun laptops kunnen ontgrendelen.

Gezien de breedte van de groef leek het goed mogelijk om de verschillende sensoren (zoals de illuminator, de point guard, de naderingssensor en de infraroodcamera) te integreren die nodig waren voor een efficiënte en veilige werking van Face.ID.

Het kan echter zijn dat het slanke karakter van het scherm zelf ervoor zorgt dat Face ID niet in de nieuwe MacBook Pro 2021 zit.

Hoewel Apple de Touch Bar heeft opgegeven voor de nieuwe MacBook Pro-modellen, blijft de Touch ID-sensor op het Magic Keyboard zitten, dus er is een biometrische beveiligingsmaatregel.

Apple MacBook Pro 2021 is verkrijgbaar in 14- en 16-inch versies met keuze tussen M1 Pro- en M1 Max-chips.

Heeft Apple hier een kans gemist? Of was het vanaf het begin onpraktisch? Laat het ons weten @trustedreviews op Twitter.

0 Shares:
You May Also Like
Read More

Acer’s nieuwe laptop heeft 3D zonder bril

Microsoft heeft onlangs zijn nieuwe lijn Surface-laptops en converteerbare apparaten aangekondigd. Vandaag zette Acer zijn serie laptops voort…