Google dringt er bij Android-gebruikers op aan om Microsoft Teams te upgraden voor hun eigen veiligheid

Begin december meldden we een interactie tussen Microsoft Teams en Android die zou kunnen voorkomen dat sommige Android-telefoons 112 noodoproepen zouden maken.

Google zei toen:

We hebben vastgesteld dat het probleem wordt veroorzaakt door een onbedoelde interactie tussen de Microsoft Teams-app en het onderliggende Android-besturingssysteem. Omdat dit probleem van invloed is op noodoproepen, geven Google en Microsoft prioriteit aan het probleem en we verwachten dat er binnenkort een update voor de Microsoft Teams-app wordt uitgebracht.

Microsoft probeerde duidelijk te maken dat dit een Android-probleem was in plaats van Teams, maar bracht toch een update uit voor zijn Android-app die zou voorkomen dat het probleem zou ontstaan, waarbij Microsoft zei:

“We zijn op de hoogte van de plannen van Google om in januari een update voor het Android-platform uit te rollen. We werken aan een update van onze eigen app om te voorkomen dat het onderliggende Android OS-probleem wordt veroorzaakt. We werken nauw samen met Google om deze onbedoelde interactie op te lossen.

Deze bijgewerkte versie van Microsoft Teams werd kort daarna uitgebracht, maar het lijkt erop dat veel mensen deze nog niet hebben geïnstalleerd, aangezien Google een geautomatiseerde brief stuurt naar Android-gebruikers die de update nog niet hebben geïnstalleerd.

De brief zegt:

Hallo,

Mogelijk hebt u een versie van de Microsoft Teams-app geïnstalleerd op een Android-apparaat die onbedoeld noodoproepen kan voorkomen (bijv. 911, 999, 112, enz., afhankelijk van uw regio) wanneer u niet bent aangemeld bij de. sollicitatie. Het probleem wordt veroorzaakt door een onbedoelde interactie tussen de Microsoft Teams-app en het onderliggende Android-besturingssysteem. Bezoek de Google Play Store en update onmiddellijk naar de nieuwste versie van Microsoft Teams.

Raadpleeg dit Helpcentrum-artikel voor meer informatie over dit probleem.

Als je de Microsoft Teams-app na 10 december 2021 hebt bijgewerkt, kun je deze e-mail negeren.

Als je nog een oudere versie van Microsoft Teams voor Android gebruikt, kun je de nieuwste versie hier in de Google Play Store vinden.

Microsoft-teams

via 9to5Google

0 Shares:
You May Also Like