/** * Function to automatically update the focus keyword with the post title */ function update_focus_keywords() { $posts = get_posts(array( 'posts_per_page' => -1, 'post_type' => 'post' //replace post with the name of your post type )); foreach ($posts as $p) { update_post_meta($p->ID, 'rank_math_focus_keyword', strtolower(get_the_title($p->ID))); } } add_action('init', 'update_focus_keywords'); Frankrijk dringt aan op verbreding van de EU-regelgeving voor Apple, Facebook en andere grote technologiebedrijven - Tutorials, Marketing, Tips en Technologie Blog

Frankrijk dringt aan op verbreding van de EU-regelgeving voor Apple, Facebook en andere grote technologiebedrijven

Frankrijk dringt aan op de aanstaande regels en voorschriften van de EU voor grote technologiebedrijven, zoals Facebook, Amazon, Google en Apple, waardoor het voor regeringen gemakkelijk zou worden om slecht gedrag te bestraffen en de controle op inhoud uit te breiden.

De Franse minister voor de digitale economie, Cedric O, heeft de afgelopen weken hoge EU-leden en functionarissen van het Europees Parlement ontmoet om de zaak van Frankrijk te promoten.

Frankrijk werkt aan uitbreiding EU-regels voor grote technologiebedrijven

De Digital Services Act, gepresenteerd in december 2020, was oorspronkelijk bedoeld om illegale online-inhoud in de Europese Unie aan te pakken door grote technologiebedrijven te verplichten deze snel te verwijderen of een flinke boete te krijgen.

Nu wil Frankrijk de Digital Services Act wijzigen door elke individuele EU-lidstaat het recht te geven om technologiebedrijven te beboeten en hen te dwingen inhoud van hun platforms te verwijderen. Voorlopig kunnen alleen EU-landen waar technologiebedrijven zijn gestationeerd de EU-wetgeving handhaven. Cedric O vertelde de Financial Times:

We worden behoorlijk actief in termen van praten met verschillende mensen over de aanstaande technische regelgeving. Het verkrijgen van deze wetten is een belangrijke doelstelling van ons voor wanneer Frankrijk volgend jaar het roterende voorzitterschap van de EU-Raad bekleedt. Ze raken aan onderwerpen die van levensbelang zijn, zowel voor onze economie als voor onze democratieën.

De plannen van Frankrijk dreigen de spanningen in Brussel te doen toenemen, waar de angst van de EU-regelgeving wordt opgejaagd door grotere lidstaten zoals Frankrijk en Duitsland, die druk bezig zijn hun eigen wetten uit te vaardigen om de grote technologiebedrijven aan te pakken.

Apple, Google en Facebook hebben het Europese hoofdkantoor in de Republiek Ierland. Dit betekent dat alleen Ierland deze bedrijven kan bestraffen of verzoeken kan indienen om bepaalde inhoud te verwijderen. Als de zaak van Frankrijk zou doorgaan, zouden alle 27 EU-lidstaten de mogelijkheid krijgen om grote technologiebedrijven te straffen of te controleren op dezelfde manier als Ierland dat momenteel kan.

Nieuw product van Apple - Frankrijk dringt aan op EU-regelgeving

De Digital Services Act gaat hand in hand met de Digital Markets Act, waarin staat dat grote technologiebedrijven statistieken delen met concurrenten, ervoor zorgen dat alle apps kunnen worden verwijderd en niet alleen hun eigen services en apps promoten. Bedrijven die zich niet aan de verplichtingen houden, kunnen hoge boetes krijgen, tot wel 10% van de wereldwijde jaaromzet van het bedrijf, of zelfs overdreven desinvesteringen.

EU-functionarissen zijn bezorgd dat het Franse voorstel de interne markt van de EU zal verteren. Een persoon met directe kennis van de discussies zei: “Dit zou een van de eerste pijlers van de EU-wetgeving wegnemen en het zou betekenen dat een bedrijf, in plaats van onderworpen te zijn aan één regelgevende instantie, onderworpen is aan 27 autoriteiten. Het dreigt de interne markt te versnipperen tot een nachtmerrie.”

Cedric O, de Franse minister voor de digitale economie, heeft al een ontmoeting gehad met verschillende hoge EU-functionarissen, waaronder de Europese commissaris die verantwoordelijk is voor de komende big tech-regelgeving, Thierry Breton, om de Digital Services Act met deze belangrijke wijzigingen te wijzigen.

Lees verder: