Forza Horizon 5 Creative Director legt uit dat er geen Ray Tracing is

Forza Horizon 5 wordt volgende maand officieel uitgebracht op 5 november, als een next-gen vervolg op Forza Horizon 4 2018.

We hadden de kans om met de Creative Director van de nieuwste game, Mike Brown, te praten over hoe de Xbox Series X en S hen in staat stelden om raytracing te ontwikkelen in bepaalde aspecten van de game.

Forza Horizon Vista-modus zal de enige modus zijn die ray tracing ondersteunt, en Brown zegt: “Forza Vista is als de eerste, de auto-kijkervaring, een plek waar we echt alle grafische effecten inschakelen om het mogelijk te maken. ‘om de auto’s zo mooi mogelijk te maken.

Ray tracing is tegenwoordig een vrij groot modewoord in games en het verwijst naar geavanceerde lichteffecten die lichten en schaduwen er realistischer uit laten zien. Echter, zoals Mike Brown uitlegt, kan raytracing veeleisend zijn voor de apparatuur die het uitvoert.

“Met elk grafisch effect dat je inschakelt, zet je in feite iets anders uit. Helaas zijn er, zelfs met de kracht van de nieuwe generatie, grenzen”, vertelde Brown aan Trusted Reviews.

Met andere woorden, ray tracing legt te veel druk op Xbox-consoles, vooral omdat de game streeft naar 4K-prestaties bij 60 fps.

Bovendien vermeldt Brown dat ray tracing niet beter zou worden gebruikt in andere spelmodi.

“Ik denk dat als je in de open wereld rijdt, [ray tracing] kan het beste ergens anders worden gedaan … omdat we nog steeds reflecties van zeer, zeer hoge kwaliteit hebben, “vervolgde Brown.

“Je zou het voordeel van ray tracing niet echt merken, maar je verliest andere elementen, de kwaliteit van de schaduwen of zoiets”, concludeerde Brown.

Sommigen beschouwen dit misschien als een controversiële mening, maar we zijn het ermee eens dat de implementatie van ray tracing niet altijd duidelijk is voor het blote oog, vooral in een game als deze waar je met zulke hoge snelheden beweegt. .

Toch is het jammer dat Forza Horizon 5 niet eens een optie biedt voor next-gen tech op Xbox, buiten de Forza Horizon Vista-modus. De wil van Ratchet en Clank: Rift Apart geeft je in ieder geval de optie in de grafische instellingen.

Als je op zoek bent naar meer informatie over Forza Horizon 5, bekijk dan ons andere bericht waarin we met Mike Brown spraken over hoe ze een realistisch Mexico voor de nieuwe game hebben gecreëerd.

0 Shares:
You May Also Like