Een website toevoegen aan het startscherm van uw iPhone of iPad

Als u regelmatig een website bezoekt of een webapp op uw iPhone of iPad gebruikt, kunt u eenvoudig een snelkoppelingspictogram rechtstreeks aan het startscherm van Safari toevoegen, waarop u snel kunt tikken om het te starten. De website. Hier is hoe.

Een website toevoegen aan het startscherm van uw iPhone

Open eerst Safari en ga naar de website die je op het startscherm van je iPhone wilt bekijken. Als je daar bent, zorg er dan voor dat je de navigatiewerkbalk kunt zien door eenmaal onder aan het scherm te tikken, zodat deze wordt opgepikt.

Tik in de navigatiewerkbalk onder aan het scherm op het pictogram Delen (rechthoek met een pijl omhoog).

Onder aan het scherm verschijnt een Share-menu. Gebruik uw vinger om het omhoog te trekken en door de lijst te bladeren. Tik op “Toevoegen aan startscherm”.

Er verschijnt een menu met de titel “Toevoegen aan startscherm”. Gebruik dit menu om uw nieuwe webpictogram op het startscherm een ​​naam te geven die u met het schermtoetsenbord wilt gebruiken. Als je klaar bent, tik je op ‘Toevoegen’ in de rechterbovenhoek van het vak.

Het websitepictogram verschijnt op het startscherm. Wanneer u het wilt gebruiken, tikt u gewoon op de snelkoppeling alsof het een standaardapp is. Safari opent en laadt de site automatisch.

Een website toevoegen aan het startscherm van uw iPad

Open Safari op je iPad en ga op het startscherm naar de website die je wilt toevoegen. Als je daar bent, zorg er dan voor dat je de navigatiewerkbalk kunt zien door eenmaal boven aan het scherm te tikken, waardoor deze wordt weergegeven.

In de navigatiewerkbalk bovenaan het scherm vindt u het Share-pictogram (de rechthoek met een pijl omhoog). Klik erop.

Een Share-menu verschijnt aan de rechterkant van het scherm. Tik op “Toevoegen aan startscherm”.

Er verschijnt een pop-up met de titel “Toevoegen aan startscherm”, waar u uw nieuwe startschermpictogram een ​​naam kunt geven zoals u dat wilt. Als je klaar bent, tik je op ‘Toevoegen’ in de rechterbovenhoek van het vak.

Het websitepictogram verschijnt op het startscherm van uw iPad. Wanneer u de site wilt bezoeken, tikt u gewoon op de snelkoppeling. Safari opent het automatisch en laadt het.

Lees meer over het websnelkoppelingspictogram.

Het websitepictogram dat we met Safari hebben gemaakt, ziet eruit en gedraagt ​​zich als een klassiek app-pictogram op het startscherm van de iPhone of iPad. Je kunt het herschikken met andere apps, het aan een map toevoegen of zelfs naar het Dock slepen.

Het is u misschien opgevallen dat sommige websites pictogrammen op het startscherm hebben die er perfect uitzien voor de iPhone- of iPad-interface. Deze sites hebben speciaal voor dit doel een afbeelding gemaakt en deze in de code voor hun site gedefinieerd. Anders genereert uw iPhone of iPad een kleine miniatuur van de website die als pictogram moet worden gebruikt.

Tot nu toe kan alleen Safari dit soort snelkoppelingspictogrammen maken. En omdat Apple je niet toestaat je standaardbrowser te wijzigen, worden websites ook nog steeds in Safari geladen. Toch is het een handige manier om je iPhone- of iPad-ervaring te versnellen.

0 Shares:
You May Also Like