Drie seizoenen van ‘Hisilor Moon’ kwamen gratis naar YouTube, maar alleen in Japan

Een foto van Usagi van streek.

In de nacht van 20 april plaatste Crunchyroll een blogpost waarin stond dat drie seizoenen van de originele Sailor Moon-serie gratis beschikbaar zullen zijn op YouTube. Een handvol technologie- en nerdcultuurwebsites hebben telefonisch met het verhaal gespeeld, waarbij een zeer belangrijk feit is weggelaten: de Sailor Moon-website stelt duidelijk dat “distributie beperkt is tot Japan”.

Met andere woorden, de audio is alleen in het Japans, er zijn geen Engelse ondertitels en je kunt niet gratis beginnen. Sailor Moon-sectie zonder Japans IP-adres. Toei Animation, het eigenaarsbedrijf Sailor Månen, verkocht jaren geleden exclusieve distributierechten in de VS aan VIZ Media. Als VIZ Media Sailor Moon niet downloadt op YouTube, zit je vast aan het kijken op Hulu.

Oké, maar waarom is deze campagne in de eerste plaats? Toei Animation wil mensen raken voor zijn nieuwe Sailor Moon-film, getiteld Pretty Guardian Sailor Moon Eternal: The Movie. De film, die gepland staat voor een Japanse release op 11 september, vindt plaats tijdens de vierde boog in het verhaal van Sailor Moon’s manga en anime. Door de eerste drie seizoenen van Sailor Moon Free uit te zenden, kan Toei de hype voor zijn nieuwe film verslaan, nieuwe fans aantrekken en oude fans een snelle update geven.

Ik hoop dat ik niemand heb vernietigd. Als VIZ Media het hout niet tevoorschijn haalt om ons de Sailor Moon gratis te geven, zullen we blijven kijken met duplicaten of subs op Hulu. Het goedkoopste streamingplan van Hulu kost slechts $ 6 per maand, en studenten kunnen zich aanmelden voor een Spotify Premium + Hulu + SHOWTIME-pakket voor $ 5 per maand.

Bron: SailorMoon.jp

0 Shares:
You May Also Like