Dead Set is de populairste tv-miniserie van dit moment

Momenteel weet de casting van de hitshow Big Brother in Duitsland totaal niet dat er een wereldwijde pandemie is. Twaalf jaar geleden was het de plot van de Britse horrorminiserie Dead Set. Er is geen beter moment om erover te praten.

Allereerst het echte wereldnieuws dat dit onderwerp nog relevanter maakt. Mocht je het nieuws er niet over hebben gezien, de distributie van de Duitse versie van Big Brother is altijd – net als de lokalen van de show – in een vacuüm tijdens het filmen van de show. Als je de show nog nooit hebt gezien, de lay-out is vrij eenvoudig: het is een reality-tv-show waar een stel mensen in een huis worden gestopt en geen contact hebben met de buitenwereld. En we zien er allemaal uit als de Truman Show, kijkend naar hen .

De huidige huisgenoten zijn lang genoeg geïsoleerd geweest dat toen ze voor het eerst aankwamen, het coronavirus de krantenkoppen haalde, maar alleen van een afstand: “Dit is wat er aan de hand is in China.” De producers van de show zeiden aanvankelijk dat ze geen plannen hadden om de deelnemers op de hoogte te houden, tenzij een familielid ziek werd. Door de reactie van de sociale media hebben ze echter een speciale live-aflevering gepland (die vanavond wordt uitgezonden) om het nieuws naar hen te verspreiden.

Nu je bekend bent, staan ​​we er absoluut op dat je de Britse miniserie 2008 Dead Set bekijkt. De plot van de miniserie is vreemd in lijn met het echte nieuws Storebror house.

Dance Dead Set, gefilmd over de echte Britse realiteit Big Brother samen, verspreidt een virale epidemie over de hele wereld, terwijl hij bewusteloos is en zijn dagelijkse bezigheden voortzet.

Het producentendebat onthult de informatie aan de concurrenten, de situatie escaleert en uiteindelijk zitten de producenten en het personeel vast met de concurrenten in huis in een snel instortende samenleving.

Als je een horrorfan bent (vooral bij een donkere comedyserie), word je niet uitgeput door zombiefilms en -series, en vind je het niet erg om te kijken op een lijn met wat je kunt verwachten. De dolende doden, er is echt nooit een beter moment geweest om het te bekijken. Het is niet alleen actueel, de serie werd ook zeer gewaardeerd door critici en zelfs genomineerd voor een BAFTA. En zodat je niet zou denken dat ik iets zou aanbevelen dat niet zichtbaar was, beet ik erop toen het voor het eerst op de Amerikaanse markten verscheen – en ik genoot van elke minuut.

De serie op Netflix kun je hier bekijken.

0 Shares:
You May Also Like