de OLED TV-oorlog begint verwarring te veroorzaken

MERK OP: In 2021 hebben rapporten aangegeven dat Samsung klaar is om met LG te spelen en schermen te kopen voor zijn 2022-tv’s. Maar het meest interessante fragment is de vermelding van de aankoop van OLED-tv-panelen.

OLED is een onderwerp waar we het afgelopen jaar veel over hebben geschreven. Hoewel de verkoopgegevens van Black Friday nog niet zijn gearriveerd, zou ik verwachten dat de populariteit van de schermtechnologie zal toenemen naarmate de OLED tijdens het verkoopevenement waanzinnig lage prijzen bereikt.

Maar het gebied waar het onderwerp Samsung en LG het meest van invloed is, is de premium-kant. Goedkopere tv’s zijn niet zo winstgevend als vroeger, de toestroom van meer betaalbare lcd-tv’s van Chinese fabrikanten heeft de winst van traditionele spelers verminderd. Het zet fabrikanten dus onder druk, omdat minder mensen op zoek zijn naar duurdere sets of overstappen op duurdere sets.

En nu Samsung de productie van grote LCD-schermen begint af te schaffen vanwege die krappere marges, heeft dit het bedrijf blijkbaar in grote problemen gebracht. In tijden van nood heeft het bedrijf zich volgens rapporten tot felle rivaal LG gewend.

Een deel van de vermeende deal, volgens een rapport van The Elec, omvat de aankoop van LG’s WRGB OLED-panelen, evenals schermen voor zijn lcd-tv’s (Samsung wil blijkbaar niet afhankelijk zijn van Chinese beeldschermfabrikanten vanwege kwaliteitsproblemen).

Het kopen van LCD-schermen zou logisch zijn voor Samsung in een poging om in China gevestigde operators te omzeilen. De aanschaf van OLED-schermen is dat minder maar wil maar niet weggaan. Samsung heeft al zijn QD-displays (meestal gemodificeerde OLED’s) voor 2022 en Samsung Electronics heeft enorm veel geld uitgegeven aan het ontwikkelen van productiefaciliteiten om dit type paneel te produceren.

En met prototypes die naar verluidt door andere fabrikanten worden geëvalueerd – er wordt aangenomen dat Sony zich voorbereidt op de ontwikkeling van zijn eigen QD-scherm, terwijl Panasonic naar verluidt al is begonnen met het bestuderen ervan – lijkt het contra-intuïtief dat Samsung LG probeert af te troggelen. klanten terwijl ze OLED-panelen kopen door simulatie.

En als het verhaal waar is, waarom zou Samsung dan het WRGB OLED-scherm kopen, dat, hoe klein het percentage ook is, vatbaar voor inbranden, gezien de marketingkosten die Samsung heeft gemaakt om de OLED af te wijzen en te promoten? zijn QLED-schermen als superieur?

Dit is allemaal nogal eigenaardig als we de berichten mogen geloven, waardoor de tv-industrie op het punt staat een periode van verandering in te gaan, met recente schommelingen in een concurrerende industrie die een gigant als Panasonic treffen. omdat het zijn OLED-tv-productie elders wil offloaden. Het is ook een raadsel waarom Samsung naast zijn QD-OLED’s OLED’s zou aanbieden. Als Samsung denkt dat QD-OLED beter is, waarom zou je dan de moeite nemen om te verkopen wat het als een inferieur product ziet?

Natuurlijk kunnen dit allemaal slechts geruchten zijn of een rookgordijn, een strijd om zichzelf op de markt te positioneren. We zullen snel genoeg weten wat tv-merken in petto hebben op CES 2022 en in de weken daarna, maar volgend jaar zou een grote mijlpaal kunnen inluiden in termen van waar de tv-industrie naartoe gaat.

0 Shares:
You May Also Like