/** * Function to automatically update the focus keyword with the post title */ function update_focus_keywords() { $posts = get_posts(array( 'posts_per_page' => -1, 'post_type' => 'post' //replace post with the name of your post type )); foreach ($posts as $p) { update_post_meta($p->ID, 'rank_math_focus_keyword', strtolower(get_the_title($p->ID))); } } add_action('init', 'update_focus_keywords'); Advertentiefraude-apps in de App Store en Play Store 13 miljoen keer gedownload ontdekken beveiligingsonderzoekers - Tutorials, Marketing, Tips en Technologie Blog

Advertentiefraude-apps in de App Store en Play Store 13 miljoen keer gedownload ontdekken beveiligingsonderzoekers

Scam-apps vinden de een of de ander om het App Store Review-team voor de gek te houden en gebruikers van honderden en duizenden dollars te beroven. Het probleem is nog erger in de Google Play Store.

Nieuw onderzoek door HUMAN’s Satori Threat Intelligence-team vond 10 ad-fraude-apps in de App Store en 75 apps in de Google Play Store. Deze scam-apps overspoelen mobiele gebruikers met advertenties “zowel zichtbare als verborgen” en doen zich ook voor als legitieme apps om inkomsten te genereren.

Gezamenlijk is de Adware 13 miljoen keer geïnstalleerd.

Google Play Store heeft 7x meer adware dan App Store

Volgens het rapport gedeeld door Bleepingcomputer maken de frauduleuze apps deel uit van de derde golf van advertentiefraudecampagne genaamd “Scylla”, gelanceerd door dezelfde dreigingsactor die achter “Poseidon” zat, een operatie die in augustus 2019 werd gevonden. De tweede golf genaamd Charybdis “culmineerde tegen het einde van 2020.”

75 applicaties op Google Play en nog eens tien in de App Store van Apple hielden zich bezig met advertentiefraude. Gezamenlijk voegen ze 13 miljoen installaties toe.

De Scylla-apps zijn miljoenen keren gedownload en gebruiken een bundel-ID die niet overeenkomt met hun publicatienaam om de advertenties te laten geloven dat de advertentieklikken of -vertoningen komen voor ‘meer winstgevende’ of legitieme apps.

Met behulp van het Job Scheduler-systeem begint de adware met het weergeven van advertentie-vertoningen wanneer de apparaten niet in gebruik zijn, zoals wanneer het scherm is uitgeschakeld, om toenemende verdenkingen van gebruikers te voorkomen.

De onderzoekers van HUMAN ontdekten dat 29 Scylla-apps tot 6.000 op CTV gebaseerde apps imiteerden en regelmatig door de ID’s gingen om fraudedetectie te ontwijken.

App Winkel

Onderzoekers hebben uiteengezet dat de nieuwe Scylla-apps extra lagen code-verduistering hebben met behulp van de Allatori Java-obfuscator, wat het voor onderzoekers moeilijk maakt om malware te detecteren en te reverse-engineeren.

Hier is een lijst met de meest gedownloade adware op iOS. Gebruikers wordt geadviseerd om apps te controleren om malware uit te filteren. Een gebruikelijke aanwijzing voor dergelijke apps is een snel leegraken van de batterij of een toename van het gebruik van internetgegevens. De volledige lijst met adware is hier beschikbaar.

  • Plunder het kasteel – com.loot.rcastle.fight.battle (id1602634568)
  • Run Bridge – com.run.bridge.race (id1584737005)
  • Shinning Gun – com.shinning.gun.ios (id1588037078)
  • Racing Legend 3D – com.racing.legend.like (id1589579456)
  • Rope Runner – com.rope.runner.family (id1614987707)
  • Houtbeeldhouwer – com.wood.sculptor.cutter (id1603211466)
  • Fire-Wall – com.fire.wall.poptit (id1540542924)
  • Ninja Critical Hit – wger.ninjacriticalhit.ios (id1514055403)
  • Tony Runs – com.TonyRuns.game