5 ambient soundtracks om je huis te vullen met aangename geluiden

Voor sommige mensen is stilte goud; Voor anderen niet zo veel. Als de rust van je gastvrije huis overweldigend begint te worden, hebben we enkele soundtracks om te proberen.

De hele wereld is nu stil. Geen levendige cafés of levendige kantoren meer, althans voor even. Maar dankzij moderne technologie kunnen we allerlei ervaringen in onze eigen huis recreëren, zelfs de meest bekende soundscapes. Verlicht je huis met een van deze soundtracks!

Coffitiviteit

Vind je het moeilijk om je werk of studie in een levendig café te verlaten om dat in je rustige huis te doen? Dan was Coffitivity iets voor jou.

Je kunt het op je computer openen en meteen spelen – geen downloads of betalingen vereist (hoewel er ook een app-versie is). Het is ontworpen met de arbeiders in gedachten. De site somt eigenlijk een peer-reviewed onderzoek op dat suggereert dat omgevingsgeluid mensen kan helpen creatiever te zijn.

Zelfs als u niet aan het werk bent, kunt u het subtiele gezoem van achtergrondgeluid perfect vinden voor uw keuken of woonkamer.

Brain.fm

Brain.fm is een ander werkgericht alternatief voor iedereen die momenteel moeite heeft om vanuit huis te werken. Hoewel het een abonnement van $ 7 per maand vereist, kun je het eerst testen met vijf gratis sessies.

Net als Coffitivity levert Brain.fm onderzoek om zijn beweringen te staven dat de juiste soundtrack (in dit geval ambient-muziek) de focus kan verbeteren. Sceptici kunnen de wetenschappelijke pagina van de site bezoeken om whitepapers en ander ondersteunend bewijsmateriaal te lezen. U kunt inloggen en luisteren vanaf de desktop of de app downloaden.

ASMR -rum

Een andere gemakkelijk toegankelijke bron van omgevingsgeluid is het YouTube-kanaal van ASMR Theatre. Als je rare ASMR-video’s hebt gezien van mensen die eten of willekeurige dingen doen (zoals zeep snijden), maak je geen zorgen, deze video’s zijn veel minder raar. Sterker nog, je hoeft er helemaal niet naar te kijken; ze gaan allemaal over een subtiel en ontspannend geluid.

Elke video toont een kamer of omgeving geanimeerd vanuit een monoliet uit de popcultuur, b.v. Harry Potter of Game of Thrones. Zachte geluiden die bij de kamer horen, spelen op de achtergrond.

De koppen vertellen u precies wat u krijgt, wat het kiezen gemakkelijk maakt. De clip hierboven heet bijvoorbeeld “Harry Potter Inspired – Hog’s Head Inn – Magical Village and Pub Atmosphere – Fireplace, rain 1 hour”. geluid van de open haard.

Ik mis het kantoor

Ik mis het kantoor zoals het klinkt: een ruisgenerator om je te helpen als je het punt hebt bereikt dat je koelere geluiden wilt. Nog beter dan een achtergrondgeluidsimulator, het is een interactieve tool die voor minstens een paar minuten leuke vertragingen zorgt.

De site heeft minimalistische en surrealistische kantoorafbeeldingen, compleet met gestileerde bureaus, stoelen en zelfs een kopieerapparaat. U kunt op elk item klikken om de ruis aan uw denkbeeldige bureaublad toe te voegen. Vloeibare geometrische vormen zijn uw medewerkers die hun eigen geluiden maken wanneer erop wordt geklikt (van onschuldig sissen tot onaanvaardbaar kauwen). U kunt ook medewerkers toevoegen of verwijderen om het geluidsniveau van uw kantoor aan te passen.

Hoewel sommige geluiden vreemd walgelijk kunnen zijn, is standaard (meestal) ontspannend snurken dat wel. Het is misschien niet je achtergrondsoundtrack, maar als leuke digitale kunst is het de moeite van het bekijken waard.

Een zacht gefluister

Als je op zoek bent naar een aanpasbaar geluid dat echt rustgevend is, wil je zeker A Soft Murmur eens proberen.

De standaard voor deze gratis site is een mix van omgevingsgeluiden, maar het beste is dat je het kunt aanpassen. Elk beschikbaar geluid heeft een verwisselbare. U kunt het volume van een unieke mix verhogen of verlagen en geluiden mixen, zoals “Fire”, “Coffee Shop” en “Singing Bowl”.

Er zijn 10 geluiden die je gratis kunt mixen, of je kunt $ 9 per jaar betalen om meer te ontgrendelen. Je kunt timers instellen voor geluid, mixen opnemen of “Mix mix” selecteren als je wat achtergrondgeluid wilt, maar je weet niet wat je wilt.


Natuurlijk is de natuurlijke wereld een gratis bron van achtergrondgeluid. U kunt mogelijk uw raam openen om vogels te horen fluiten of af en toe een auto te horen passeren. Maar als het nog te stil voor je is, vullen deze soundtracks je huis met (meestal) aangename geluiden die alles een beetje normaler maken.

0 Shares:
You May Also Like